Osb'de lisans ve doktora yapma imkanı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi Çerkezköy Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yüksek lisans ve doktora programları açılacak.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Eylül 2012 12:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Üretim ile istihdama sağladığı katkıyla ülkenin sayılı Osb'leri arasında yer alan Çerkezköy Osb, eğitime katkılarını sürdürüyor. Bünyesinde açtığı çeşitli kursların dışında Özel ÇOSB Anadolu Teknik Lisesi'ni bölgeye kazandıran Çerkezköy Osb şimdi de yüksek öğretim konusunda örnek bir çalışmaya imza atıyor. Çerkezköy Osb üniversite-sanayici iş birliği çerçevesinde Beykent Üniversitesi ile işbirliği protokolü imzaladı.

Çerkezköy Osb Toplantı Salonu'nda düzenlenen imza törenine Çerkezköy Osb Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Gürdal Adal, ÇOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Alpagut, Kazım Gamgam, Saim Buyruk ile Dr. Ahmet Temiroğlu, ÇOSB Denetim Kurulu Üyesi Muharrem Yamaç, ÇOSB'Bölge Müdürü Mehmet Özdoğan, Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Emin Karahan, Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cevat Gerni, Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Müdür Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Sefer Gümüş ile Beykent Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Erkut Altındağ katıldı.

Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.Emin Karahan programda yaptığı konuşmada, üniversite-sanayici işbirliği çerçevesinde eğitim protokolü imzalamak için bir araya geldiklerini söyleyerek eğitime katkılarından dolayı ÇOSB yönetimine teşekkür etti. İmza altına alınan protokol ile birlikte üniversitenin Sosyal Bilimler Enstitüsü ve Fen Bilimleri Enstitüsü'nün ihtiyaç duyulan alanlarında ÇOSB'de yüksek lisans ile doktora programı açılacağını söyleyen Rektör Karahan, "öğretim üyelerimiz buraya gelip, yüksek lisans veya doktora eğitimi verecekler." Dedi.

Ülke genelinde 170 civarında üniversite olduğunu bu üniversitelerin yaklaşık 70'ini vakıf üniversitelerinin oluşturduğunu ifade eden Rektör Karahan, bu sayının daha çok artması gerektiğini söyledi. Japonya'da 2 bin 500 üniversite olduğunu söyleyen Prof. Dr. M.Emin Karahan "nüfusu 40 milyon olan Ukrayna'da ise 800 üniversite bulunuyor. Üniversite sayımızı çokdaha artırmalıyız. Üniversite sayımız arttıkça da eğitim durumumuzdaki yüksek öğretim oranı da yükselecektir" diye konuştu.

Konuşmaların imzalanmasının ardından Çerkezköy Osb Yönetim Kurulu Başkan Vekili M.Gürdal Adal ile Beykent Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. M.İhsan Karahan arasında protokol imza altına alındı. Programda Rektör Karahan günün anısına Adal'a çini porselen takdim etti.

İmzalanan protokole göre ilk etapta Çerkezköy Osb bünyesindeki Eğitim Birimi'nde 'tezsiz işletme yüksek lisans programı' açılacak. ALES'ten

(Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı)

55 puan şartının arandığı tezsiz işletme yüksek lisans programı bir yıl sürecek. Eğitimin yıllık bedeli ise Kdv dahil 4 bin 500 TL. Önceliğin Çerkezköy Osb çalışanlarına verileceği programa dışarıdan da başvurular kabul edilecek. Bu arada imzalanan protokol çerçevesinde tezsiz işletme yüksek lisans programın dışında talep gelmesi halinde farklı eğitim alanlarında da yüksek lisans programı açılabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber