Kayseri'de oto pazarlama ve satış elemanı meslek kursu açılacak

Kayseri Melikgazi Belediyesi ve Anadolu Oto Galericiler Derneği, otomobil satışında deneyimli eleman ihtiyacının karşılanması amacıyla 'oto pazarlama ve satış elemanı meslek kursu' açacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 11:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anadolu Oto Galericiler Derneği Başkanı Bilal Atabey ile Yönetim Kurulu üyeleri Mustafa Yurdakul, Yurt Daş, Metin Tuzcuoğlu ve İbrahim Karabılık, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç'ı makamında ziyaret etti. Yapılan çalışmalar ve desteklerinden dolayı Başkan Büyükkılıç'a teşekkür eden üyeler, dernek çalışmaları hakkında da bilgi verdi.

Başkan Bilal Atabey, yaptığı konuşmada, sosyal belediyeciliğin; kentsel ve geri dönüşümü başarı ile uygulayan ve meslek edindirme kursları ile bireylere ?balık yemeği değil, balık tutmayı' öğreten bir belediyecilik anlayışı olduğunu belirtti. Atabey, Melikgazi Belediyesi ile ortak organizasyon ve eğitim çalışması yapmak istediklerini söyledi.

Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç ise üretim ve ticaret merkezi olan bölge şehir Kayseri'de esnaf oda, dernek ve birlikleri ile birlikte ortak çalışmalar gerçekleştirdiklerini ve birçok esnaf sitesi yaparak bu konuya verdikleri önemi kanıtladıklarını söyledi.

Başkan Büyükkılıç, ?Mesleki oda ve dernek çalışmalarını hem önemsiyor hem değer veriyoruz. Çünkü Melikgazi ilçesinin fiziksel gelişimine belediye olarak büyük katkı sağlıyoruz. Ancak ekonomik, üretim ve ticareti gelişmeyen yerlerde büyüme ve gelişmeden tam anlamı ile bahsedilemez. Bu nedenle esnaf siteleri inşa ettik, esnaflara yönelik sosyal tesisler yaptık. Anadolu Oto Galericiler Derneği'nin talepleri olan oto pazarlama ve satış elemanı yetiştirilmesine ilişkin meslek kursunu da en yakın zamanda gerçekleştireceğiz.? dedi.

Büyükkılıç, esnaf birlik ve derneklerinin ekonomiye hareketlilik kazandırdığını, ticaret hacmini artırdığını bu manada kentin sosyal ve kültürel yaşamına renk kattıklarını ifade etti. Büyükkılıç, ticaret, yatırım ve üretimin artırılarak ekonomik gelişmeyi sağlamak için her türlü hizmet ve yatırıma da hazır olduklarını sözlerine ekledi.

Anadolu Oto Galericiler Derneği Başkanı Bilal Atabey, ziyaretin anısına Başkan Büyükkılıç'a koleksiyon değeri olan üstü açık 1960 model Chevrolet otomobil maketi hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber