Osmaniye'deki çadır kente Suriyeli Türkmenler yerleştiriliyor

Osmaniye'nin Cevdetiye beldesine kurulan 10 bin kişilik çadır kentte sadece Suriyeli Türkmenlerin yerleştirileceği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 11:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çadır kentten sorumlu Vali Yardımcısı ve Toprakkale Kaymakamı Murat Uzunparmak, 249 dönüm arazi üzerine, 2 bin çadır, 5 mahalleden oluşan ve 10 bin kişinin kalacağı çadır kente sadece Suriyeli Türkmenlerin yerleştirileceğini söyledi.

Uzunparmak, ?Bizim çadır kentte sadece Türkmenler misafir edilecek. Çadır kentte bugün itibariyle 2 bin 500 civarında Suriyeli Türkmen misafirimiz bulunuyor. Çevre illerdeki kamplardaki Suriyeli Türkmenlerin bizim buraya gruplar halinde nakilleri yapılıyor. Mevcuttaki misafirlerimizin rahat etmeleri için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Gerek sağlık hizmetleri ve gerekse diğer ihtiyaçları konusunda bir sıkıntımız yok. Çadır kentimiz güvenliğinden diğer hizmetlere her şeyiyle 10 bin kişiyi misafir edecek durumda.? dedi.

Vali Yardımcısı Murat Uzunparmak, çadır kentte, okuma ve yazma kurslarından, el becerisi kurslarına kadar birçok konuda da eğitimler verileceğini vurguladı.

Çadır kentte kalan Suriyeli sığınmacıların çadırlarına Türk bayrağı asmaları dikkat çekti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber