Kentiçi otobüs gezileri kış aylarında da devam edecek

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin Shopping Fest kapsamında 8 Haziran'da başlattığı 'Üstü Açık Gezi Otobüsleri' ile şehir turu, yaz boyunca devam ederek, Başkentlilerden büyük ilgi gördü.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Eylül 2012 11:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eylül ayı sonuna kadar devam etmesi planlanan Atatürk Bulvarı üzerindeki turistik ring seferleriyle yolcular üstü açık araçlarda Ankara turu yapıyor. EGO Genel Müdürlüğü, yaza damgasını vuran otobüslerin kışlık modellerinin de hazırlığını yapıyor.

Her biri EGO Otobüs Atölyeleri'nde imal edilen üstü açık 20 adet yazlık otobüsten 5'i her gün Güvenpark önünden kalkarak Kuğulupark, Ulus Meydanı olmak üzere Atatürk Bulvarı üzerinde gezi amaçlı ücretsiz ring seferi yapıyor. Diğer otobüsler ise gelen taleplerin değerlendirilmesiyle turistik geziler için topluluklar, okullar, dernekler, sivil toplum örgütlerinin hizmetine sunuluyor. Gezi sırasında otobüste çalan günün sevilen parçalarıyla eğlenme fırsatı bulan vatandaşlar, kentin turistik yerleri ve proje alanlarını da görme fırsatı buluyor.

Başkent'te her öğle saat 13.00'da başlayan ve yarım saatte bir hareket eden ücretsiz ring seferleri, saat 21.30'a kadar devam ediyor. EGO Genel Müdürlüğü, pek çok Avrupa kentinde bulunan otobüslerin, kışlık modelleri için de hazırlıklara başladı. Yine EGO atölyelerinde hazırlanacak otobüsler, soğuk hava şartlarında da ücretsiz kent turu yapma imkanı sunacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber