Boş senede imza atan gurbetçi 177 bin lira dolandırıldığı iddia etti

Samsun'da borç para istediği bir kişinin bankadan para çekme bahanesiyle boş senede imza attırdığı ileri süren gurbetçi, kendisine 177 bin 287 lira borç çıkartılarak dolandırıldığını iddia ederek savcıya şikayette bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 14 Eylül 2012 14:02, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Almanya'da 46 yıl kaldıktan sonra kesin dönüş yapan gurbetçi 2 çocuk babası Ali İnci (63), Samsun'un İlkadım ilçesi Cedit Mahallesi'nde market açtı. Dükkanını sattığı kişiden daha sonra 4 bin lira borç para istediğini ileri süren Ali İnci, "Kendisinin parasının olmadığını ve çok borcunun olduğunu söyledi. Ancak, bankadan para çekip bana verebileceğini söyleyerek boş senede imza attırıp daha sonra da birlikte kapanma saatinde bankaya gittik. Bankanın kapandığını söyleyip daha sonra işlem yapmak üzere senedi alıp yanımdan ayrıldı. Kendisine bir daha ulaşamadım. Bana Samsun 8. İcra Dairesi'nden 150 bin lira anapara olmak üzere faiz ve masraflarıyla birlikte 177 bin 287 lira borç çıkartıldı ve icra takibi başlatıldı. Kendisine güvenerek verdiğim boş senedin üzerine 150 bin lira yazarak senet tarihini de 4 ay geri tarihi yazıp beni borçlu çıkartmış" dedi.

Samsun Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulunan Ali İnci, gurbetçi olduğu için insanlara güvendiğinde kolay kandırıldığını ileri sürerek, vatandaşların daha dikkatli olmalarını ve kimseye güvenmemelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber