10 milyon kişiye ücretsiz grip aşısı

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 16 Eylül 2012 09:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

SAFURE CANTURK

Sonbaharla birlikte grip aşısı olmak isteyenler için fiyatlar 12 TL'den 10 TL'ye düştü. Sağlık Bakanlığı 65 yaş üstündeki 10 milyon kişiye de grip aşısını ücretsiz yaptıracak

Sonbaharla birlikte yeniden ortaya çıkan grip salgınına karşı aşılı önlem. Halk arasında tedavisinin "İlaçla bir hafta ilaçsız 7 gün diye" adlandırılan ve en az bir hafta yatak-döşek yatıran grip virüse karşı bu sene grip aşıları da rekabete girdi. Geçtiğimiz yıl eczanelerde 12 TL'ye satılan grip aşısının fiyatı 10 TL'ye düştü. Uzmanlar, 65 yaş altı için grip aşısının mutlaka yaptırılmasını önererek, "Kronik hastalığı olmayanlarda öldüren değil ama en az bir hafta hayatı felç eden bir virüs. Dünya Sağlık Örgütü her yıl dünyada etkin olan virüslerin etkin olanlarını belirliyor. Bu kapsamda aşı üretiliyor. Ancak kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü için grip aşısı mutlaka yaptırılmalı" dedi.

BİLİNÇLENDİRME

Sağlık Bakanlığı son 4 yıldır kronik hastalığı olanlar ve 65 yaş üstü vatandaşlara grip aşısını sosyal güvenlik kapsamında yaptırıyor. Ancak grip aşısının öneminin kamuoyunda yeterince bilinmemesinden dolayı vatandaşlar tarafından fazla rağbet görmüyor. SGK ve Sağlık Bakanlığı bu yıl grip aşısına karşı vatandaşları bilinçlendirecek. Bu kapsamda kronik hastalığı olan ve 65 yaş üstü yaklaşık 10 milyon kişinin aşılanması sağlanacak. 65 yaş üstü ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun belirlediği kronik hastalıklara sahip olanlar raporlarını göstererek ücretsiz grip aşısı yaptırabilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber