'Film hakaret içeriyor, ama çatışma ortamından kaçınmak lazım'

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, yeni bir çatışma ve kaos dalgasının doğmaması için herkesin hassas ve duyarlı olması gerektiğini söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 10:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türk Diyanet Vakıf-Sen Bursa Şube Başkanı Hilmi Şanlı, ABD'de gösterime giren filmde Hz. Muhammed (SAV)'e hakaret içeren ifadelerin bulunması Libya'dan Yemen'e kadar Ortadoğu'yu bir kez daha karıştırdığını ve kana buladığını hatırlattı. Libya'nın Bingazi kentinde düzenlenen saldırıda ABD'nin Trablus büyükelçisi ile 3 diplomatın katledildiğini kaydeden Şanlı, ?Kimden gelirse gelsin bu terör saldırısını şiddetle kınıyoruz. Ne var ki İslam karşıtı hasmane eğilimleri, Yüce Peygamberimiz'e belirli aralıklarla yapılan hakaretleri ve bunların taraflarını lanetliyorum. Peygamber Efendimiz'i hedefine alan ve saldırgan bir tutum izleyen Haçlı kampanyası, Müslüman âleminde yeni bir tezgâhın içinde ve hedefindedir. Buna dikkat etmek ve kışkırtmalara gelmeyerek soğukkanlılığı korumak gerekmektedir. Peygamberimiz'e yönelik küçük düşürücü söz ya da benzetmeler tıpkı bumerang gibi önce sahibini vuracaktır. Âlemlere rahmet olarak gönderilmiş Efendimiz'e hakaret kesinlikle ifade özgürlüğü veya temel insan hakları bağlamında izah edilemeyecektir.? dedi.

ÇATIŞMA VE KAOS DALGASI DOĞMAMALI

Şanlı, Hz. Peygamber'e farklı vasıtalarla yapılan saldırıların, öncelikle Müslümanlara ve İslam dinine duyulan derin düşmanlık tortularının eseri ve sonucu olduğunu vurguladı. Yeni bir çatışma ve kaos dalgasının doğmaması için herkesin hassas ve duyarlı olması gerektiğine dile getiren Hilmi Şanlı şunları kaydetti: ?Kaldı ki yeni bir gerilim sürecini, kapışma ve sert kutuplaşma dinamiklerini ne bölge insanının ne de dünyanın taşıma ve göğüsleme ihtimali vardır. Batı, Müslümanların değerleri ile alay etmek gibi edepsizliği adeta bir alışkanlık haline getirmiştir. Karikatür, içki festivalleri, Kur'an yakma girişimleri ve bu tür densiz filmlerin amacı provokatörlüktür. Amaçları Müslümanların kutsal değerleri ile alay etmektir. Peygamber Efendimiz'e hakaret edilen film ABD'nin ikiyüzlülüğünü bir kez daha göstermiştir. Özellikle demokrasi kahramanı gibi gözüken ABD yetkililerinin ikiyüzlülüğünü görmekteyiz. Unutulmasın ki bu tür girişimler son din İslam'ın, son kitap Kur'an'ın ve son Peygamber Hz. Muhammed'in yüceliğine en küçük bir halel getiremez. Sadece bunu yapanların sapık düşüncelerini ve sözde demokrasi, özgürlük havarisi ülkelerin ve yöneticilerinin gerçek yüzlerini ortaya koymaktadır. Bursa'dan, Peygamberimiz'e hakaret eden filmi, yapımcılarını kınıyor; yangın büyümeden hatalarından dönerek özür dilemelerini beklediğimizi duyurmak istiyorum.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber