Bunun adı 'faciaya destek'

İnanılması zor bir yöntem geliştirilerek ''önlem'' aldılar...

Kaynak : Habertürk
Haber Giriş : 17 Eylül 2012 16:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AHT MUHABİRİ SEDEF ŞENKAL DEMİR'İN HABERİ

Uzun tatil bitip, binlerce öğrenci ilk zil ile ders başı yaparken İstanbul Maltepe'deki Altayçeşme İlköğretim Okulu'nun çatlak bahçe duvarı için inanılması zor bir yöntem geliştirilerek önlem alındı.

Veliler çocuklar için büyük tehlike yaratan duvarın yıkılıp yeniden yapılmasını beklerken okul yönetimi dün yolu yayalara kapatarak önlem aldı. Oğlu Efe Boz'u öğrenim gördüğü okulda lavabonun üzerine devrilmesi nedeniyle kaybeden Nurdan Boz, "Yıkıp yapmak yerine yolu yasakladılar. Okul yönetimi duvarın dışa yıkılacağını hesapladı. Ya okulun içine devrilirse ne olacak" diye isyan etti.

"Duvar her geçen gün insanların üzerine geliyor"

Altayçeşme İlköğretim Okulu'nun çatlayan duvarının çocukların hayatını tehlikeye düşürmesi nedeniyle veliler geçtiğimiz hafta bir protestosu düzenledi. Dün sabah ise okulda ders başı yapıldı. Ancak okula gelen veliler, ilginç bir önlemle karşılaştı. İki sokak arasında kalan okulun, çatlayan duvarın bulunduğu taraftaki yola idare tahta bariyer koydu. Böylelikle yol yayaya kapatılmış oldu. Ancak ana kapının bulunduğu yöne gitmek isteyen öğrenciler ile veliler bu kez de tahtaların üzerinden atladı.

2 yıl önce Maltepe Dumlupınar İlköğretim Okulu'nda ana sınıfı öğrencisi 6 yaşındaki oğlu Efe'yi üzerine lavabo düşmesi sonucu kaybeden Nurdan Boz, "Duvar her geçen gün insanların üzerine geliyor. Bu yoldan okula tek başlarına gelen çocuklar resmen ölüm tehlikesi yaşıyor Okul bahçesinde oynayan çocuklar da aynı tehlike altında. Okul yetkilileri ihale sürecine girdiklerini ve bu sürecin 6 ay olabileceğini söylüyor. Yetkililerin harekete geçmesi için bir çocuğun yıkılan duvarın altında kalması mı gerekiyor. Çocukların Efe gibi ölmesi mi gerekiyor" diye isyan etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber