Muş'ta iş var işçi yok

Türkiye İş Adamları ve Sanayiciler Konfederasyonu (TUSKON)'na bağlı Muş Aktif Sanayi İş Adamları Derneği (MAKSAD) Başkanı Cemaleddin Çelik, ilde işin çok olduğunu, ancak iş beğenmeme sorunu olduğunu belirtti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 10:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çelik, yaptığı açıklamada, ?Laleler Şehri? olarak bilinen Muş'ta bir çok mobilya ve tekstil fabrikası olduğunu, bu tesislerden her yıl milyonlarca dolar ihracat yapıldığını belirtti. Eski Tekel depolarında mobilya ve tekstil ağırlıklı tesislerden bir çoğunun dünya çapında marka olma yolunda ilerlediklerini ifade eden Çelik, ?Muş'ta tekstil ve mobilya üretimi oldukça fazla. Dünyanın her yerine ihracat yapar duruma gelmekteler. Türkiye'nin her yerinde bölge müdürlükleri ve bayileri var.? dedi.

Muş Tekel fabrikalarında en büyük sorunun işçi sıkıntısı olduğunu, tesislerin, çalıştıracak işçi bulmakta zorlandığını dile getiren Çelik, ?Şu anda eski Tekel depolarında bulunan mobilya, tekstil, ayakkabı ve diğer bir çok tesiste bir sürü işçi çalışıyor. Daha bir sürü işçiye de ihtiyaç var. Çalıştıracak işçi bulamıyoruz. İş için başvuran, niyeti gerçekten çalışmak olan bir kişi başvurduğunda mutlaka iş buluyor. 'İş bulamadım' diyen mutlaka masa başı iş istiyor. Tesisler şimdi tam kapasite ile çalışmamakta. Her fabrika, kapasitesini artırmak için yeni milyon dolarlık yatırımlar yaptı. Fakat işçi bulamadığı için tam kapasiteye çıkamıyor. Yatırım yapmak istediği halde cesaret edemeyen iş adamlarımız var. İş için başvuranları neredeyse çiçekle karşılayacağız.? diye konuştu.

"2 BİN 500 TL'YE KADAR MAAŞ VERMEME RAĞMEN İÇŞİ BULAMIYORUM"

Ezel Mobilya Sanayi (EMS) İşletme Müdürü Erdoğan Tuncer de Muş'un ekonomisine katkıda bulunmak için açtıkları mobilya fabrikasında eleman sıkıntısı yaşadıklarını söyledi. Tuncer, ?Ciddi manada işçi bulma sıkıtısı yaşıyoruz. Muş'ta iş sıkıntısı yok, işçi sıkıntısı var. Kuzey Irak, Azerbaycan ve Nahcivan'a ihracat yapıyoruz, alt limit asgari ücret olmak üzere 2 bin 500 TL'ye kadar maaş vermeme rağmen işçi bulamıyorum." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber