Eskişehir ile Razgrad "kardeş şehir" oldu

Eskişehir merkez ilçesi Odunpazarı Belediyesi ile Bulgaristan'ın Razgrad Belediyesi "kardeş şehir" protokolü imzaladı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 13:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Odunpazarı Belediye Başkanı Burhan Sakallı, bir otelde düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, Eskişehir'in Balkan göçmenlerinin, Bulgaristan'dan gelen soydaşların yoğun yaşadığı şehirler arasında ilk sıralarda geldiğini belirtti.

Razgrad Belediye başkanının Eskişehir'de kendini azınlıkta hissetmeyeceğini ifade eden Sakallı, "Başkanımız, neredeyse kendi hemşehrileri bizim kadar olan bir kente geldiler. Razgrad da Bulgar nüfusunun olduğu kadar Türk nüfusunun da olduğu bir şehir. Hatta il bazında düşünüldüğünde, Türk nüfusunun Bulgar nüfusundan daha fazla olan bir şehir. İnşallah bugün yerel yöneticiler olarak bizim açtığımız bu yoldan her iki şehrin sanayicileri, iş adamları, müteşebbisleri, esnafları, tacirleri, tüccarları, akademisyenleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri bu yolu takip ederler" dedi.

Razgrad Belediye Başkanı Denço Boyaciev de, iki şehir insanın uzun yıllar birlikte yaşadığını ve bu insanları birbirine yakınlaştıran bir çok şey olduğunu anlatarak, şöyle konuştu:

"Farklı dilleri konuşmamız bize engel değil. Umarım, kültürel ve ekonomi alanında güzel köprüler kurup bunları geliştiririz. Eskişehir muhteşem çağdaş bir şehir. Burası bizim için bir model olabilir. Daha küçük bir kardeş olarak buradaki gelişmelere ayak uydurmaya çalışacağız."

Tbmm Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı ve Ak Parti Eskişehir Milletvekili Nabi Avcı da, her iki şehrin birbirine iletişim birimleri fakültelerinde eğitim gören öğrenci göndermesini, şehirdeki haberleri tercüme ettikten sonra kendi şehirine göndererek insanların "kardeş şehir"deki olan bitenlerden haberdar olmasını önerdi.

Avcı, bunun yanında belediyelerinde bu öğrencilere burs vermesini tavsiye etti.

Odunpazarı Belediye Başkanı Sakkallı, tavsiyeyi kabul ederken, Razgrad Belediye Başkanı Boyaciev kendi illerinde üniversite olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Avcı, Sofya'da bulunan bir üniversiteden öğrenci bulunması konusunda yardımcı olabileceklerini bildirdi.

Konuşmaların ardından protokol imzalandı.

Törene, Ak Parti Eskişehir Milletvekili Ülker Can ve belediye meclis üyeleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber