Protokol üyeleri obezite testine göre 'yarı göbekli' çıktı

Çorum'da obezite konusunda farkındalık oluşturmak için düzenlenen 'Çorum Obezitenin Farkında Projesi' kapsamında vücut ölçüm testi yapılan protokol üyeleri 'yarı göbekli' çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 17:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İl Sağlık Müdürlüğü tarafından hazırlanan ve Halk Sağlığı Müdürlüğü ile Hitit Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Müdürlüğü'nün üstlendiği proje kapsamında Yunus Emre Parkı'nda obezite ve fiziksel aktivite bilgilendirme çadırı kuruldu.

Burada düzenlenen programda Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani, Devlet Hastanesi Başhekimi Op. Dr. Musa Zorlu, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr.Tuncer Kılıç, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Haşim Eğer, yürüyüş öncesi obezite testine girdi. Protokol üyeleri 'yarı göbekli' olarak test aşamasını geçti.

Vali Yardımcısı Sait Topoğlu, yaptığı konuşmada, obezitenin halkın sağlığını büyük ölçüde etkilediğini aktardı. Yapılan proje ile halkın sağlığı açısından önemli bir adım atıldığını dile getiren Topoğlu, ''Kalp damar, tansiyon, diyabet gibi hastalıkların en iyi ilacı obeziteyle mücadele etmektir. Bunun da dengeli beslenme, hareketli yaşamla sağlamak gerekir. İlaç kullanmadan sağlıklı ve dengeli yaşayabiliriz. Bunu da yürüyerek sağlarız. Bu çalışmaların başarılı geçmesini ve sağlıklı bir yaşam diliyorum.'' dedi.

İl Sağlık Müdürü Dr. Turgay Happani de Çorum genelinde, obezite ve fiziksel aktivite hakkında farkındalık oluşturulması açısından 'Çorum Obezitenin Farkında' projesini hayat geçirdiklerini aktardı.

Obezitenin kent genelinde her kesimden insanı etkilediğine değinen Happani, halkın sağlığının yanı sıra ülke ekonomisine de büyük oranda zarar verdiğini söyledi.

Obezite ile çok sayıda insanın yaşamını yitirdiğine değinen Happani, ''Çorum Obezitenin Farkında Projesi kapsamında ilk aşamada 5 Eylül'de sağlık personeli proje ekibine yönelik eğitim düzenlendi. Daha sonra ise obezite ve fiziksel aktivite bilgilendirme çadırı kuruldu. Çadır faaliyetlerinde, katılımcıların boy, kilo ölçümü ve bel, kalça ölçümü yapılacaklar. Obezite, yeterli ve dengeli beslenme ve fiziksel aktivite bilgilendirmeleri yapılacak. Projenin son aşamasında ise istatistikler hazırlanarak kamuoyu ile paylaşılacaktır.'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber