Pir Aziz'in türbesi, 103 yıl önce hazırlanan projeye göre yenilendi

Giresun'un Piraziz ilçesinde 14. yüzyılda bölgenin Türk yurdu haline gelmesini ve İslam'ın yayılmasını sağlayan 'Pir Aziz'in türbesi 103 yıl önce hazırlanan projeye göre yeniden düzenlendi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Eylül 2012 18:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, Piraziz'in Nefsi Piraziz Köyü'nde bulunan 'Pir Aziz'in türbesinin yeniden düzenlenmesi için bir süre önce çalışma başlattıklarını söyledi. Proje hazırlıkları sırasında Piraziz'in eski Kaymakamı Ali Hamza Pehlivanoğlu döneminde Osmanlıca bazı kitaplarda 1909 yılında Pir Aziz'in türbesinin düzenlenmesi için hazırlanan proje çalışmalarına ulaşıldığını ve bu projenin kendisine sunulduğunu kaydeden Şahin,"1909 yılında eski kitaplar içinde bulunmuş bu proje. Baktım gerçekten güzel. Osmanlı mimarisinin bir göstergesi. Bunu aynen uygulamaya karar verdik. 100 yıl önce projeyi hazırlatan kişinin gücü yetmemiş, proje uygulanamamış. 103 yıl sonra projeyi hayata geçiriyoruz. 200 bin lira kaynakla projeyi burası bu hale getirildi. " dedi.

TÜRBE YENİ HALİYLE ZİYARETCİLERE AÇILDI

Öte yandan yeniden düzenlenen Pir Aziz'in türbesi yeni haliyle bugün düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı. Törene, Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, Piraziz Belediye Başkanı Cafer Mavi, kamu kurum ve kuruluşlarının yetkilileri ile köylüler katıldı.

Piraziz Kaymakamı Hüseyin Çam, törende Giresun Valisi Dursun Ali Şahin'e katkılarından dolayı Pir Aziz Türbesi ile bulunduğu alanın küçük maketini hediye etti. Vali Şahin ve törene katılanlar, Pir Aziz Türbesi'ni gezerek, dua ettiler.

Tören, Pir Aziz ile ilgili sahnelenen tiyatro gösterisi ile sona erdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber