Bir günde 37 ünite kan toplandı

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Çorlu Kan Bağış Merkezi'ne ait gezici ekip Çerkezköy Belediyesi önünde kan bağışı toplandı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Eylül 2012 10:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kan Bağışı Tır'ında 1 pratisyen doktor ile 3 hemşire görev aldı. Pratisyen Doktor Ahmet Adil Öztürk gelen vatandaşların doldurdukları formları kontrol ederek uygun olup olmadığına karar verirken, görevli 3 hemşire ise, vatandaşlardan kan alma işlemini gerçekleştirdi.

Tekirdağ bölgesinde en çok kan bağışının Çorlu ve Çerkezköy'de yapıldığı bilgisini veren Pratisyen doktor Ahmet Adil Öztürk, "kan bağış aracımızla gittiğimiz bölgelerde en fazla ilgiyi Çerkezköy ve Çorlu'da görüyoruz. Burada bulunan vatandaşlarımız çok daha duyarlılar. Kan bağışında adet olarak en fazla Çorlu kan bağışında bulunurken, Çerkezköy ise ikinci sırada yer alıyor. Bir değişiklik olmadığı takdirde her Cuma Çerkezköy belediyesi önüne gelerek kan bağışlarını kabul edeceğiz." dedi.

Kan bağışında Çerkezköy halkının yoğun ilgi göstermesinden dolayı son derece mutlu olduklarını sözlerine ekleyen Öztürk, "Kan hepimizin en büyük ihtiyacı ve kan bağışı konusunda herkesi teşvik etmemiz gerekiyor. Çerkezköy halkına da göstermiş oldukları ilgiden dolayı çok teşekkür ediyoruz. Kan vermek isteyen vatandaşlarımız www.kanver.org sitesine girerek kan bağış noktaları butonuna tıklayarak gezici ekiplerin nerede ne zaman kan bağışı toplayacaklarını görebilirler. Vatandaşlarımız kan vermek istediklerinde gezici ekiplerimizi takip ederek kan bağışında bulunabilirler" açıklamasında bulundu.

Türk Kızılayı Çorlu Kan Bağış Merkezi'nce Belediye meydanında bir günde 37 kişiden kan bağışı kabul edilirken, kan vermek isteyen 5 kişiden ise sağlık sorunlarından dolayı kan alınmadı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber