Rizeli öğrenciler Polonya'ya gidiyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın dedesinin ismini taşıyan Güneysu Şehit Kemal Mutlu Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencileri 'Comenius' projesi kapsamında Polonya'nın Poznan şehrine gidecek. 30 Eylül- 07 Ekim tarihler arasında gerçekleştirilecek ziyaret kapsamında öğrenciler 'Yaşam Tarzı' isimli projeleri için çalışma ziyaretinde bulunacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 15:19, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Feridun Ümran Kandil, yaptığı açıklamada, Comenius okul ortaklıkları projeleri kapsamında okullarının birçok proje geliştirdiğine dikkat çekti. Kandil, "Projedeki amacımız Türkiye ve Avrupa'daki gençlerin ahlaki çöküşlerine, hedefsizliklerine, karamsarlıklarına, dinden uzaklaşmalarına ve idealsizliklerine çözüm aramaktır. Gençlerin öz güvenlerini, felsefi, psikolojik ve sosyal etkinlikleri geri kazandıracak, topluma daha faydalı bireyler olmalarını sağlamak istiyoruz. Bu kapsamda 30 Eylül-07 Ekim tarihleri arasında 2 idareci 2 öğretmen ve 10 öğrenci ile Polonya'nın Poznan şehrine giderek projemiz için çalışma fırsatı bulacağız." dedi.

Proje sorumlusu İsmail İnan ise, "Projenin Türkiye, Almanya, Polonya ve Slovakya'daki öğretmen ve öğrencilerin birbirlerinin kültürlerinin ortak yönlerini ve anlayışlarını görmelerine katkı yapacağına inanıyoruz. Modern iletişim yollarını kullanmayı ve gençlerin kültürler arası diyaloglara katılmasını sağlayacak 'Yaşam Tarzı' adlı proje, projeyi koordine eden okullarla yoğun tartışmalar sonucu ve ortak okulların katkısı ile ortaya çıkmıştır." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber