DHKP/C davasında Sevimli ve 5 arkadaşı hakim karşısına çıkacak

Fransa'dan geldiği Eskişehir'de DHKP-C operasyonunda tutuklanıp 3 ay sonra tahliye edilen Sevil Sevimli, yarın Bursa Bölge 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde 5 arkadaşıyla birlikte hakim karşısına çıkacak.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 25 Eylül 2012 15:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sevimli ve arkadaşları, 'Silahlı terör örgütü yöneticisi olma, silahlı terör örgütünün sözde bayrağını gösteride taşıma suretiyle terör örgütü propagandası yapmak' suçundan yargılanıyor.

Sevimli, geçtiğimiz 9 Mayıs'ta Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekiplerinin düzenlendiği DHKP-C operasyonunda gözaltına alınmış, nöbetçi mahkemece tutuklanmıştı. Sevimli, 3. yargı paketi kapsamında mahkemenin verdiği kararla 7 Ağustos'ta tahliye edildi. Soruşturma dosyası, özel yetkili mahkemelerin kaldırılmasının ardından Bursa'da yeni kurulan Bölge Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen Sevil Sevimli, hazırlanan iddianame kapsamında yeni mahkemenin yargılayacağı ilk sanık olarak hakim karşısına çıkacak. Bursa Emniyet Müdürlüğü ekipleri duruşma sebebiyle geniş güvenlik önlemi aldı.

SANIKLARIN SUÇLANDIĞI SUÇLAR

Sevimli, Seren Özçelik, Mustafa Erdal Harman, Kezban Yıldırım, Ceren Cevahir ve Burca akın ile birlikte hakim karşısına çıkacak. Mahkemece kabul edilen iddianamede sanıkların evlerinde ve Eskişehir Gençlik Derneği'nde yapılan aramalarda çok sayıda örgütsel doküman niteliğindeki yayınlar ve afişler ele geçirildiği belirtildi. Devrimci Halk Kurtuluş Partisi/ Cephesi(DHKP/C) terör örgütünün kökeninin de anlatıldığı iddianamede, DHKP/C'nin Batı Anadolu sorumlusu olduğu ileri sürülen Harika K.'nın Eskişehir iline gelerek buradaki üniversite öğrencilerini örgütlediği bilgileri doğrultusunda sanıklar için operasyon yapıldığı belirtildi. Harika K.'nın 2011 yılının Eylül ve 2012 yılının Ocak ayında Eskişehir iline geldiği ve üniversite öğrencileri ile örgütsel toplantılar yaptığını tespit eden güvenlik güçleri, Eskişehir'de Kezban Yıldırım'ın evinde kaldığı ve şüpheliler Seren Özçelik ve Kezban Yıldırım ile buluştuğu öne sürüldü. Sevil Sevimli'nin Harika K. ile birlikte İstanbul Gazi Mezarlığı'na giderek 1999 yılında Tunceli Çenişgezek ilçesi Aliboğazı kırsalında çıkan silahlı çatışmada öldürülen ve öldürüldüğü tarihte diğer örgüt mensupları ile toplu mezara gömülen, ailesinin başvurusu üzerine toplu mezardan çıkarılan Ali Yıldız'ın kemiklerinin Gazi Mahallesi mezarlığına defnedilmesi törenine DHKP/C silahlı terör örgütünün sözde bayrağı ile katıldığı tespit edildi. İddianamede, DHKP/C terör örgütünün sözde bayrağını taşıyarak propagandasını yapmakla suçlanan Sevimli'nin karıştığı olaylar tek tek sıralanıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber