Zam eyleminde polise saldırı

İzmir'de bir grup, zamlara tepki için basın açıklaması yapılmasına izin vermeyen polise sopalarla saldırınca arbede çıktı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Eylül 2012 23:09, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Olaylarda 3 kişi gözaltına alındı.

Dev-Lis ve Sosyalist Demokrasi Partisi üyesi 25 kişi, yapılan son zamları protesto için Konak Meydanı'na gelerek basın açıklaması yapmak istedi. Polis eyleme izin vermeyince göstericiler ile polis arasında tartışma çıktı. Göstericilerin yanlarında getirdikleri pankartların sopalarıyla polislere saldırması üzerine arbede çıktı. Barikat kuran çevik kuvvet ekipleri, göstericilere biber gazı ile müdahale etti. Olaylar sırasında 3 gösterici gözaltına alındı.

Olayların ardından grup, İzmir Büyükşehir Belediyesi önünde basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Biz harcamadık, biz ödemeyeceğiz vergileri. Geçtiğimiz cumartesi sabahı zamla uyandık, sürpriz miydi? Hayır. 8 buçuk milyar dolara ulaşan bütçe açığını kapatmak istiyorlar. Yüce devletimiz ne zaman yama yapmak istese yoksullar akıllarına geliyor" denildi. Açıklamada, temel harcamalar üzerindeki dolaylı ve dolaysız vergilerin kaldırılması da istendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber