'Öğretmenlerden tehdit alıyorum'

Haber Giriş : 17 Eylül 2005 09:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Gazi Mahallesi'ndeki Gazi İlköğretim Okulu'nda patlak veren "sürgün sınıf' skandalının yankıları sürüyor

Okul Müdürü Cevat Şahin'in gizli görüntülerini çekerek, kayıt pazarlığını ortaya çıkaran veli Özcan Sancak, öğretmenlerden tehdit aldığını iddia etti.

Okul müdürü Şahin'in "Kayıt parası vermezsem ne olur, çocuğumu okutamayacak mıyım?" sorusuna verdiği "Çocuğun ancak okur yazar olur, iyi eğitim alamaz" cevabını kameraya kaydederek, okullardaki kayıt parası sorununu günyüzüne çıkaran Özcan Sancak, "Öğretmenlerden tehdit alıyorum. Ama davamdan vazgeçmeyeceğim" dedi.

Sancak, "Çocuğumu okula bırakırken, isminin Nazım olduğunu duyduğum bir öğretmen "Ben ekmeğimden olursam ve buradan birisi sürülürse seni ayaklarından potaya asarım' dedi" diye konuştu. Olayı ortaya çıkaran görüntülerin, kendisi tarafından çekildiğinin duyulması üzerine okuldaki öğretmenlerin tek tek kendisine gelerek, "Bu görüntüleri kimseye verme. Çocuğunu istediğin yere alalım. Müdür bunu kızgınlık anıyla söylemiştir" dediğini öne süren veli Sancar, "Ben çocuğumu bu okulda okutacağım.

Birilerinin gitmesi gerekiyorsa, onlar gidecekler. Bunu sadece kendi çocuğum için yapmadım" dedi.

OKULUN KARŞISINA DÜKKAN AÇTILAR İDDİASI
Semt sakinlerinin iddiasına göre, Gazi İlköğretim Okulu'nun geçen yıla kadar bir ön, bir de arka kapısı bulunuyordu. Okulun ön bölümünde bulunan kapı, güvenlik nedeniyle kapatılarak, arka taraftaki kapı da genişletilerek devreye sokuldu.

İddiaya göre, bu kapının tam karşısına Müdür Başyardımcısı Kamer Güç'ün oğulları tarafından "Öğretmen Gıda ve Kırtasiye' adıyla açılan dükkanın iş yapabilmesi için kapıların yeriyle oynandı. Okulun tam karşısında bulunan bir arsa, iki bina ve kırtasiye dükkanının Müdür Kamer Güç'e ait olduğu da iddia edildi.

vatan

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber