Kentsel dönüşüm, İlkadım'ın geleceğini değiştirecek

Samsun'un İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçeyi geleceğe taşıyacak örnek bir kentsel dönüşüm çalışması için gerekli tüm hazırlıkların tamamlandığını söyledi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 30 Eylül 2012 15:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Demirtaş, kentsel değişim ve dönüşümün ilçesinin kaderini değiştireceğini kaydetti.

Kentsel dönüşümün başlayacağı Hastanebaşı Mahallesi'nde çalışmalarla ilgili mahalle halkıyla görüştüklerini ifade eden İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, bu bölgede yapılan modern kentleşmenin diğer bölgeleri de tetikleyeceğini kaydetti. Samsun'u ve denizi en iyi cepheden gören Hastane Mahallesi'nin geniş bir hava koridora sahip olduğuna dikkat çeken Başkan Demirtaş, ?Hane sahiplerinin kentsel dönüşümle ilgili atacağı ilk adım, gelecekte yeni neslin modern, ferah ve standartları yükselmiş nezih bir çehrede yaşam sürdürebilmelerine olanak sağlayacak. Vatandaşları mağdur etmeyecek bir sistemle halkın rızasını alarak faydalı bir değişim ve dönüşümün startını vereceğiz. İlçemizin gelişimi için kentsel dönüşümde kararlıyız. Halkımızla görüşmeler yapmaktayız. Yıkım kararı için hane sahiplerinin yarısından çoğunun izni doğrultusunda uygulamayı yürürlüğe koyacağız. Yüzde 50'yi ikna edebilirsek çalışmalara başlayacağız. Bu uygulamada hiçbir vatandaşımız mağdur edilmeyecek.? dedi.

İlkadım'ın refah seviyesi yüksek, maddi olanakları elverişli insanların bu değişim ve dönüşümle birlikte, yaşam alanı için en çok tercih edilen merkezler arasında olacağını vurgulayan Demirtaş, ?İlk yerleşim yeri olması itibariyle İlkadım ilçemizde eski konutların ve mimari olarak geleceğe ayak direyemeyen binaların yoğun olduğu bir merkez. Burada mutlak bir değişim ve dönüşüm olmalı. Kentsel dönüşümle Hastane ve Kökçüoğlu mahallerimizi tercih edilen bir yerleşke olmasına imkan tanıyacağız. Halkımızın yeşil alanı ve oyun parkı olan konforlu modern konutlarda ikame ettireceğiz. Büyükşehir Belediyesinden yetkimizi aldık. Projelerimizi tamamladık. İlk olarak Hastanebaşı Camii'nden Olgun Sokak'a kadar olan kısımda kentsel dönüşümü uygulamayı düşünüyoruz.? ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber