Prof. Dr. Ömer Dinçer, Başbakanlık Müsteşarlığı'na atandı. Dinçer'in özgeçmişi için tıklayın.

Haber Giriş : 21 Ekim 2003 13:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Prof. Dr. Ömer Dinçer, Başbakanlık Müsteşarlığı'na atandı Dinçer'in özgeçmişi için tıklayın.

Başbakanlık Müsteşarlığı'na Prof. Dr. Ömer Dinçer'in atanmasına ilişkin kararname, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer tarafından onaylandı.

Başbakanlık Müsteşarlığı'na Fikret Üçcan'ın yerine, Başbakanlık Başdanışmanı olarak görev yapan Prof. Dr. Ömer Dinçer atandı. Kamu Yönetimi Reformu ile ilgili çalışmalar yürüten ve Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nı da hazırlayan Dinçer, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde birlikte çalışmıştı. Başbakanlık Müsteşarı Fikret Üçcan'ın emeklilik için ikna edilmesinin ardından Dinçer'in atama kararnamesi hazırlanarak Çankaya Köşkü'ne gönderilmişti. Başbakan Erdoğan'ın, kararnameyi göndermeden önce Cumhurbaşkanı Sezer'i arayarak görüş aldığı ve kararnameyi iade etmemesini istediği öğrenildi. Cumhurbaşkanı Sezer, Dinçer'in Başbakanlık Müsteşarlığı'na atanmasına ilişkin kararnameyi bugün imzaladı.

Prof. Dr. Ömer Dinçer 1956 yılında Karaman'da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Karaman'da tamamlayan Prof. Dr. Dinçer, 1978 yılında Atatürk Üniversitesi İşletme Yönetimi bölümünden mezun oldu. 1980 yılında Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi'nde asistan olarak göreve başlayan Prof. Dr. Dinçer, 1985 yılında yardımcı doçentliğe atandı. Aynı fakültenin Yönetim ve Organizasyon Anabilim Dalında 1988 yılında doçent, 1994 yılında profesör olan Dinçer, 1995-2000 yılları arasında önlisans, yüksek lisans ve doktora seviyesinde eğitim veren Mahalli İdareler ve Yerinden Yönetim programlarında program başkanlığı yaptı. Dinçer, 1999-2003 yılları arasında Beykent Üniversitesi Rektör Yardımcılığı ve İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanlığı görevlerini yürüttü. Dinçer, 59. Hükümet döneminde Kamu Yönetimi Reformu ile ilgili çalışmaları koordine etmek üzere Başbakanlık Başdanışmanlığı'na getirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber