Hortum iş yerlerini vurdu, zarar 300 bin lira

Antalya'nın Alanya ilçesine bağlı bazı beldelerde çıkan fırtına ve hortum iş yerlerine zarar verdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 15:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkler beldesinde 2 turistik çarşıda bulunan 5 iş yerinde yaklaşık 300 bin lira zarar meydana geldi.

Türkler beldesinde, karadan başlayarak denize doğru ilerleyen hortumda, butik ve hediyelik eşya dükkanları, vitrin ve ürün teşhir rafları kırıldı. Çevreye saçılan ürünler, iş yeri sahipleri tarafından sabah toplandı. İş yerlerinde 300 bin lira dolayında zarar oluştuğunu ifade eden işletme sahipleri de sezonun kötü geçmesi nedeniyle devletten yardım beklediklerini belirtti.

Yağmurun başlamasının ardından, ürünleri dükkanın içine alıp kapıları kilitlemelerine rağmen, hortumun zarar vermesine engel olamadıklarını söyleyen Adem Gürsoy, kırılan vitrin ve hediyelik eşyalar nedeniyle 50 bin liranın üzerinde zararı olduğunu söyledi. Çok büyük zarar gördüklerini söyleyen Gürsoy, daha önce de zarar gördüklerini ancak bu kadar büyük olmadığını kaydetti. Gürsoy, "Hediyelik eşya. Camı, kapısı, hepsi bir dünya para. Çok büyük zarardayım." dedi.

Havaların bulutlu olması nedeniyle tedbir amaçlı, mallarını dükkan içine aldığını belirten Hasan Bulut, kapıyı kapatmasına rağmen yukarıdan hortum geldiğini söyledi. Bulut, "Hortum bir anda geldi. Ne olduğunu bile anlayamadım. O anda camlar üstüme doğru gelince ben dükkanın diğer tarafına kaçtım. 15-20 dakika sonra hava düzelince dışarı çıktım. 50-60 bin lira civarında zararım var." şeklinde konuştu.

Yan yana bulunmalarına rağmen bazı iş yerleri hortumdan etkilenmezken, jandarma ve zabıta olayla ilgili tutanak tuttu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber