8 ilin oda başkanları: Terörü durdurmak için gerekirse Kandil'le görüşürüz

Diyarbakır'da toplanan doğu ve güneydoğu'daki 8 ilin ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası başkanları Kürt sorununu çözüme kavuşturup, terörü durdurabilmek için gerekirse Kandil ve İmralı'yla görüşebileceklerini açıkladı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 03 Ekim 2012 18:26, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kürt sorunu ve terörü çözüme kavuşturmak için yola çıkan Doğu ve Güneydoğulu işadamları Diyarbakır'da bir araya geldi. Toplantıya Kars, Muş, Ağrı, Van, Hakkari, Şırnak, Batman ve Şanlı Urfa'nın ticaret ve sanayi odası ile ticaret borsası başkanları ve üyeleri katıldı.

İş dünyası adına açıklamayı yapan Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Remzi Can, Doğu ve Güneydoğu Anadolu bölgesi ticaret ve sanayi odaları ile ticaret borsası başkanları olarak Kürt sorunu ve terörün son bulmasını görüşmek üzere bir araya geldiklerini söyledi. Kürt sorununun Türkiye'de ve özellikle de bölgede yıllardan beri çok ciddi yaralar açtığını ifade eden Can, her gün onlarca gencin öldüğüne şahit olduklarını, bu gençlerin acısını yüreklerinde hissettiklerinin altını çizdi.

Türkiye'de hiçbir annenin gözyaşı dökmesine tahammüllerinin kalmadığını belirten Can, TBMM'de grubu bulunan bütün siyasi partilere görüşme talebinde bulunacaklarının altını çizdi. Can, Kürt sorununu ve terörü çözüme kavuşturmak için Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Meclis Başkanı Cemil Çiçek, İmralı Cezaevinde bulunan Abdullah Öcalan ve Kandil ile görüşebilmek için taleplerde bulunacaklarını anlattı. Bütün amaçlarının diyalog ve müzakere ortamının bir an önce oluşması olduğunu vurgulayan Can, konuşmasına şöyle devam etti: ?Akan kanın durması ve gölgede huzur ve güven ortamının tesisi için bir an önce silahların susması ve karşılıklı müzakerelerin başlamasını istiyoruz. Bölge ticaret ve borsa odaları olarak özellikle Cumhurbaşkanı, Başbakan, CHP, AKP, MHP ve BDP'den görüş alacağız. Gerekirse Kandil ve İmralı'dan da görüşme talebinde bulunacağız. Bu olayın çözümü zaten iki tarafın arasında çözüm olmadıkça olmaz. Birçok insanımız yaşamlarını yitiriyor. Burada 'bize ne görev düşüyorsa' onu yapacağız. Önemli olan bir an önce kanın durmasıdır. Meclisteki grupların görüşlerini aldıktan sonra gerekirse Kandil ve İmralı'nın da görüşlerini alacağız. Bir yerlerde kopukluk var. 'Arabuluculuk' yapmak gerekiyorsa yaparız. Ama bunun çözüm yeri Meclis'tir.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber