MARiSA Tesktil binasını yeniledi

Kurulduğu 2006 yılından bu yana, yurt içinde ve yurt dışında bir çok ünlü marka adına üretim yapan Marisa Tekstil, vizyonunu yenileyerek markalaşma yolunda ilk adımını attı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Ekim 2012 11:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

2 bin 500 metrekare kapalı alanda yüzün üzerinde çalışana istihdam sağlayacak olan Marisa tekstil, günlük bin 500 adet gömlek imal ederek, satışa sunacak.

Yenilenen binanın açılış töreninde bir konuşma yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, ülkelerin dünya arenasında söz sahibi olmasının yolunun siyasi istikrar, ekonomik güç ve güçlü bir orduya sahip olmasından geçtiğini belirtti. Güvenç, on yıllık AK Parti iktidarı süresinde bu şartların yerine getirilerek, Türkiye'nin bölgesel bir güç haline geldiğini söyledi.

Türkiye'nin, dinamik ve genç bir nüfusa sahip olduğunu anlatan Güvenç, ?Stratejik önemi olan bir coğrafyada yaşıyoruz. Bu coğrafyanın ancak yüzde 7'si birinci sınıf tarım arazisi. Büyük bir kısmı dağlık taşlık. Bu coğrafyada çok genç ve dinamik bir nüfusa sahibiz. Bu nüfus sürekli bizlerden iş ve aş beklemektedir. Bunu aşmanın yolu, sanayileşerek katma değeri yüksek ürünler üretilmesinden geçiyor. Bunu başardığımız takdirde dünyanın sayılı ülkelerinden olmaya devam edeceğiz.

Yaptığımız en son teşvik kanunun maddesinin birinde, cari açığımızı meydana getiren ileri teknoloji ürünleri Türkiye'nin neresinde üretilirse üretilsin, en yüksek düzeyde teşvik verilmesi kararlaştırıldı. Bizim sanayicilerimiz görünmeyen kahramanlarımızdır. Bize düşen ise bu kahramanlarımızın önünü açarak desteklemektir.? diye konuştu.

Törende daha sonra söz alan Kahramanmaraş Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kemal Kara Küçük, Kahramanmaraş'ın Türkiye'de tekstil sektöründe öncü bir il olduğuna dikkat çekti. Küçük, sözlerine şöyle devam etti: ?Kahramanmaraş, Türkiye'de pamuk ipliğinin yüzde 35'ini, dokuma ve örme kumaşın yüzde 15'ini, metal mutfak eşyasında yüzde 50, enerji sektöründe yüzde 8, üretim payına sahip bir ilimizdir. Ancak yapılan bu üretimlerin yanı sıra biraz daha katma değer sağlayarak markalaşmaya ve mağazalaşmaya doğru gitmemiz gerekiyor. Bu nedenle mağazalaşma ve markalaşmaya önem veren tüm tekstilcilerimizi kutluyorum.?

Marisa Tekstil ortaklarından Ömer Faruk Yeni ise 2006 yılından bu yana Avrupa ve Türkiye'de faaliyet gösteren bir çok ünlü markalara üretim yaptıklarını belirterek, Kahramanmaraş'ın istihdam ve ihracatına katkı sağlamayı hedef olarak belirlediklerini ifade etti.

Açılış töreni, Kahramanmaraş İl Müftüsü Muhammed Gevher'in duasıyla yapıldı.Törene, Kahramanmaraş AK Parti Milletvekili Sıtkı Güvenç, Kahramanmaraş İl Başkanı M. Fatih Erkoç, KMTSO Başkanı Kemal Karaküçük, Kalida yönetim kurulu ve üyeleri ile birçok davetli katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber