Ordu'daki yaylalarda bir yılda 90 kaçak yapı yıkıldı

Ordu Valiliği, alternatif turizmin önemli parçalarından olan yaylalardaki kaçak yapıyla ilgili çalışmalarda bir yılda 90 inşaatın yıkıldığını bildirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 16:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yaz mevsiminde sıcaktan bunalanların uğrak yeri haline gelen yaylalar, serin ve temiz havası ile her geçen gün ziyaretçi sayısını artıyor. Ordu Valiliği ise yürüttüğü başarılı çalışma sayesinde kaçak yapıların önüne geçmeye çalışıyor. Son bir yılda yaylalarda kaçak olduğu tespit edilen 90 ev ve inşaat yıkılarak, sahiplerine ceza kesildi.

Yaylalardaki doğal hayatı korumak adına kimseye müsamaha gösterilmeyeceğini vurgulayan Ordu Valisi Orhan Düzgün, "Kaçak yapılarla mücadelemiz hoşgörü göstermeden devam edecektir." dedi.

Vali Düzgün, "Yaylalardaki doğal hayatı korumak adına hem ağaç kesimleri ile ilgili hem de kaçak yapılarla ilgili olarak ciddi cezalar var. Bu cezalarda hoşgörü göstermeden gerekli tutanaklar tutularak vatandaşlarımız hakkında gerekli idari ve adli takibat yapılacaktır. 2012 yılı itibari ile yaylalarımızda kaçak yapılarla ilgili ciddi çalışmalarımız oldu. 90 tane kaçak yapılan bu tür binaları yıktık, kendileri hakkında idari ve adli işlemleri de başlattık." ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber