Ayvalık Belediyesi kara gün dostu

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi'nin zor zamanlarında halka yönelik yapmış olduğu hizmetler dikkat çekiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ekim 2012 22:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ayvalık Belediyesi'nin yıllardır süren acil durumlarda vatandaşlara Ambulans desteği vermesi geleneği tüm hızıyla sürüyor. Ayvalık Belediyesi tarafından verilen ücretsiz ambulans hizmeti kapsamında, Ayvalık Devlet Hastanesi Acil Servisinde müşahede altına alınan hastaların çevre ilçe ve kentlere nakil edilmesinin gerekli görüldüğü durumlarda belediye tarafından ambulans tahsis edilerek, nakil gerçekleştiriliyor. Her türlü müdahale cihazıyla donatılan ambulans acil vakalar dışında; travmatolojik kırıklar, kemoterapi gibi durumlarla, bakıma muhtaç hastaların nakillerini gerçekleştiriyor.

Ayvalık Belediyesi'nin ambulans hizmetiyle sadece bu yıl; 1 Ocak 2012 tarihinden bu yana; İzmir 128, Ayvalık içi 63, Edremit 29, Balıkesir 26, Burhaniye 8, Manisa 7 ve Gömeç 1 kişi olmak üzere toplam 262 hasta çeşitli hastanelere hastanın ulaştırıldığı öğrenilirken, ambulansın talep halinde her an halkın hizmetinde olduğu vurgulanıyor. Ayvalık Belediyesi ambulans hizmetinin dışında, cenaze nakil aracıyla da halkını kara günlerinde yalnız bırakmıyor. Ayvalık dışında hayatını kaybedenleri, ilçe dışından alıp gelen cenaze aracı ise, bunun dışında adli olaylarda savcının şüpheli ölüm olarak gördüğü vakalarda sık sık Bursa Adli Tıp Kurumuna otopsi için cenaze taşıyarak, halkın yanı sıra yargıya da hizmet veriyor. Ambulans ve Cenaze nakillerinin yanı sıra ilçede hayatını kaybeden vatandaşların yakınlarını da yalnız bırakmayan Ayvalık Belediyesi, Zabıta ekipleriyle cenazesi olan yaslı ailelerin cenaze işlemlerini gerçekleştirirken, ilçe kabristanında defnedilen ihtiyaç sahibi ailelerden de kabir ve defin ücreti almıyor.

İlçedeki her cenazeye, Ayvalık Belediyesi adına Başkan Hasan Bülent Türközen tarafından çelenk gönderilerek, yakınını kaybetmiş olan ailelerin acısı paylaşılmaya çalışılıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber