Batman Üniversitesi'nin yeni kampüsü hazır

Batman Üniversitesi Kuyubaşı Yerleşkesi'nde rektörlük binası, fen-edebiyat ve mühendislik-mimarlık fakültesi binaları tamamlandı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ekim 2012 14:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Batman'ı yerleşkeye bağlayan 18 kilometrelik anayol, merkezi yemekhane, merkezi kütüphane, spor salonu, karakol binası, yol-kanalizasyon, yağmur suyu ve paket arıtma sisteminden oluşan 1. etap altyapı inşaatı, 750 kişilik öğrenci yurdu ve yerleşke çevre ihata duvarı inşaatı işlerinin ise devam ettiği belirtildi.

Merkezi Araştırma Laboratuvarı, 100 adet lojman, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, merkezi kafeterya ve enerji nakil hattı ile galeri sistemi inşaatlarının yapımına ise başlandığı bildirildi. Ayrıca, yerleşke ulaşımını sağlayacak çevre yolu ile üniversite yolu inşaatlarının bu yılın sonuna kadar tamamlanması bekleniyor. YÖK ve DPT'nin önerileri doğrultusunda stratejisini belirleyen Batman Üniversitesi, 2025 yılına kadar 20 bin öğrenci, Bin 740 öğretim elemanı ve 535 idari personel ile uygun yeterli alt yapısını tamamlamayı hedefliyor.

Üniversitenin yeni yerleşkesini, bağlantı yollarını ve burayı Batman'a bağlayan çevre yolunda incelemelerde bulunan Batman Valisi Yılmaz Arslan, il özel idare, karayolları ve yüklenici firma yetkililerinden çalışmaların son durumu ile ilgili bilgi aldı. Güney çevre yolunun Kuyubaşı TOKİ girişinde yapılması planlanan kavşak için acele edilmesini isteyen Vali Arslan, yolun eğimli olması nedeniyle kış koşullarında buzlanmaya karşı önlem alınmasını, yolların sinyalizasyon çalışmalarının tamamlanmasını ve tehlike arz eden kısımlara bariyerlerin bir an önce yapılmasını istedi.

Vali Arslan, üniversitenin yeni yerleşkesi ile ilgili genel bilgi alırken, kampüs alanında yapımı devam eden öğrenci yurtlarının 400 metrelik bağlantı yoluna ayrılan ödeneğin bir an önce gönderilmesi için Yurt-Kur bürokratlarıyla telefon görüşmesi yaptı. Üniversitenin güvenliğini sağlayan karakolun yapımı ile ilgili de bilgi alan Vali Arslan, bağlantı yollarının tamamlanması için çalışmaların bir an önce başlatılması talimatını verdi. Vali Yılmaz ayrıca; yerleşke etrafına, güvenlik amaçlı da kullanılacak bir tali yolun yapılmasını istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber