Tarihi lisedeki 50 bin liralık vurgun yargıda

İzmir'in en eski liselerinden birinde aralarında eski okul müdürü ve okul aile birliği başkanının da bulunduğu 10 kişi hakkında 50 bin TL'yi zimmete geçirmek iddiasıyla dava açıldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ekim 2012 13:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Birçok devlet adamı, sporcu ve işadamı yetiştirmiş olan tarihi Namık Kemal Anadolu Lisesi'nde yaşanan zimmet olayını yeni okul yöneticileri ortaya çıkardı. İddiaya göre, Namık Kemal Anadolu Lisesi'nde eski karar defterlerinde bir takım rakamların silinerek yerine farklı rakamların yazıldığını fark eden yeni okul idarecileri, durumu İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne bildirdi. Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın aydınlatılması için 3 müfettiş görevlendirerek soruşturma başlattı. Karar defterlerini geriye dönük inceleyen müfettişler, özellikle 2006 ile 2007 yılları arasında bir takım rakamların silinerek değiştirildiğini, olayda zimmet suçu işlendiğini rapor etti. Müfettişler ayrıca, okul otoparkının ihaleye çıkarılmadan her yıl aynı kişiye verildiğini tespit etti. Bunun üzerine konu Cumhuriyet Savcılığı'na intikal ettirildi. Savcılık, aralarında eski okul müdürü O.K. ve okul aile birliği başkanı M.Ö.'nün de bulunduğu toplam 10 kişi hakkında 50 bin TL'yi zimmete geçirmek suçundan dava açtı.

İzmir 2. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davada, eski Okul Müdürü O.K., Okul Aile Birliği Başkanı M.Ö. ve karar defterinde imzası bulunan, 5 ile 10 yıl arasında hapis istemiyle tutuksuz yargılanan diğer şüpheliler haklarındaki suçlamaları kabul etmedi. Halen görevde bulunan Okul Müdürü Reha Karasu'nun da tanık olarak dinleneceği duruşma önümüzdeki günlerde görülecek.

Davanın açıldığını ve bu davada kendisinin de tanıklık yapacağını belirten Namık Kemal Anadolu Lisesi Müdürü Reha Karasu, "Konu yargıda olduğu için konuşmak istemiyorum. Bildiğimi, tanıklık yapacağım mahkemede söyleyeceğim. Dava ile ilgili son sözü yargı söyleyecek" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber