Başkan Demirtaş: Yeni sitelere yer altı konteyner zorunluluğu geliyor

Samsun'un İlkadım Belediyesi, yeni inşa edilen site tarzı konutlara yer altı konteyner uygulamasını yapılması zorunluluğu getirmeye hazırlanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 18:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başkan Necattin Demirtaş, ilçede yeni yapılaşan site tarzı binalarda yer altı konteyner sistemini uygulamayan site sahiplerine ruhsat verilmeyeceğini kaydetti.

İlkadım Belediye Başkanı Demirtaş, ?İlçede yeni yapılan site tarzı yapılaşmalarda yer altı konteyner koyma zorunluluğu getireceğiz. Kurallara uymayan sitelere ise ruhsat vermeyeceğiz. Yer altı konteyner projesi İlkadım'da tamamen hayat bulduğu zaman, bu sokaklar bizim değil algısı ile sokaklara çöp atma alışkanlığını sivil zabıta ekipleri ile cezai işlem uygulayarak, halkımızı yer çöp atma alışkanlığından caydıracağız." diye konuştu.

Ülke geneli olarak temizlikte büyük sorunlar yaşıyoruz diyen Başkan Demirtaş, "Avrupa ülkeleri çöpleri yerinde ayrıştırarak yüzde 80 geri kazanım sağlarken biz İlkadım'da günde 300 ton çöpü, bu rakam yaz aylarında ise yoğunluğa göre 400 tona kadar ulaşıyor. Bu çöp sorunu yerinde çözmek yerine çöpleri defolu sahalara gömmeye uğraşıyoruz." dedi.

Toprağa gömmeye çalıştığımız çöplerin toprakta içme sularıyla birleşerek sağlımızı tehdit ettiği söyleyen Başkan Demirtaş, plastik su şişelerinin doğada 3 bin yıl sonra çözündüğünü hatırlattı. Çöpleri kaynağında ayrıştırmanın sağlık başta olmak üzere milli ekonomiye önemli katkıları olduğunu kaydeden Demirtaş, belediyenin yaptığı her hizmetin bedelinin vatandaşlardan alınan emlak, çevre, reklam, tabela vergiler doğrultusunda yine vatandaşın hizmetine kullanıldığını söyledi.

Geri dönüşüm alışkanlığını belediye olarak 'Çöpünüz Altın Olsun' projesi ile halkımızı teşvik etmek amacı ile çeyrek altın ile ödüllendirerek bu bilinci aşılamak istendiği ifade eden Demirtaş, "Geri dönüşüm alışkanlığını halkımıza adapte edersek yarınlarımıza temiz bir çevre yaşanabilir bir İlkadım için ilk adımı atmış olacağız.? diye konuştu.

Yer altı konteyner sistemi ile bilgi veren Başkan Demirtaş, "5 bin litre kapasitesi olan yer altı konteyner sistemini ilçemizin tamamında uygulayarak ortaya çıkan kötü görüntülere bir son vereceğiz." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber