Altındağ Belediyesi'nden vatandaşlara kurban kesim kursu

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle hazırlıklarını hızlandıran Altındağ Belediyesi, ilçede kurban kesimini yapacak olan kişileri eğitmek için de 5 günlük bir kurs programı başlattı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ekim 2012 18:56, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Halk Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen küçük ve büyük baş hayvan kesim elemanı yetiştirme kursu sonrası sertifika alacak olan kasaplar, ilçenin ihtiyacına cevap verebilecek.

Veteriner Hekim Mustafa Hilmi Yaranoğlu ile eğitimlere başlayan kursiyerler; kesim yerinin hazırlanması, kurban kesim işlemi, derinin yüzülmesi, etin parçalanması ve muhafazası gibi konularda aldıkları eğitimin yanı sıra hayvandan insana geçen hastalıklar ve korunma yöntemleri ile ilgili de bilgiler edinecek. Eğitimi başarılı ile bitiren kursiyerler, belediyenin belirlediği kurban kesim noktalarında çalışabilecek.

Her yıl kurban kesimi konusunda teorik ve pratik bilginin verildiği kurslar düzenlediklerini belirten Altındağ Belediyesi Veterinerlik Şube Müdürü Adem Karasakallı, ?Amacımız ilçede kurban kesimi yapacak olan insanların her yönüyle eğitimini sağlamak, kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak.? diye konuştu. Kurban kesmenin önemi, kurban kesiminin nasıl yapılacağı, kurban kesme yerlerinin düzenlenmesi, kesilen etlerin korunması, kurban kesiminde dini emirlerin uygulanması, sakatatların ayrılması, kurban derisinin muhafazası ve benzeri birçok konuda bilgi verdiklerini söyleyen Karasakallı, kursun son gününde mezbahaya gidilip, kurban kesiminin nasıl yapılacağını uygulamalı olarak göstereceklerini ifade etti.

Verilen kursun basit bir eğitim olarak algılanmaması gerektiğini, 5 gün boyunca kursiyerlere derinlemesine bilgiler verildiğini, kurs sonrasında verilen sertifikanın sürekli geçerli olduğunu belirten Veteriner Şube Müdürü, "Kursiyerler alacakları bu sertifika ile ister belediyemize ait yerlerde, isterse farklı alanlarda kurban kesimi yapabilecek. Bu sertifika, Hac kurbanlarının kesimi için talepte bulunan kasaplar tarafından da kullanılabilecek. Kısacası bu sertifikaya sahip olan kişinin daha kolay iş bulabilmesini sağlayacak." dedi.

Karasakallı, düzenledikleri kursun en önemli işlevinin ise kursiyerlere sağlıklı ve hijyenik kurban kesimini öğretmesi olduğunu sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber