İŞKUR, işsizlikle mücadelede yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) Türkiye'nin önemli sorunlarının başında gelen işsizlik ile mücadelede yeni bir çalışmayı hayata geçiriyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ekim 2012 14:58, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İŞKUR Kars İl Müdürü Yusuf Bulut, kapsamı genişletilen 'İşbaşı Eğitim Programları' ile mesleki eğitimde yeni bir dönemin başladığını, artık en az 2 çalışanı bulunan iş yerlerinin de bu programdan yararlanabileceğini söyledi.

İŞKUR Müdürü Bulut, kurumları tarafından uzun bir süredir yürütülmekte olan işbaşı eğitim programlarının yeniden yapılandırılması için düğmeye basıldığını belirtti. Bulut, "Bu programlar ile hem işsizlerin işgücü piyasasına girişleri kolaylaştırılacak ve mesleki tecrübe kazanmalarının yolu açılacak hem de işgücü piyasasının ara eleman ihtiyacı, kaynağında karşılanmış olacak." dedi. Program, en fazla haftalık 45 saat, toplam ise 6 ay olarak düzenlenebileceğine değinen Bulut, program süresince katılımcılara katıldığı her bir fiili gün için yapılan kursiyer zaruri giderlerinin ödeneceğini kaydetti. Yeniden yapılanma kapsamında bu ücretin 25 TL'ye çıkarılmasının planlandığını aktaran Bulut, "Bunun yanı sıra program süresince her bir katılımcı için iş kazası ve meslek hastalığı sigorta primi ile genel sağlık sigortası primi de İŞKUR tarafından karşılanacak." şeklinde bilgi verdi.

Bu programlardan yararlanabilmek için kişinin İŞKUR'a kayıtlı bir işsiz olması, öğrenci olmaması ve 15 yaşını tamamlamış olması gerektiğini belirten Bulut, şunları söyledi: "Ayrıca katılımcıların, işverenin 1. dereceden kan hısmı olmaması da aranan şartlar arasında. Yeniden yapılandırma kapsamında, katılımcıların, işbaşı eğitim programlarının başlamadan önceki 6 aylık dönemde iş yerine ait prim ve hizmet belgelerinde kayıtlı sigortalılar dışında olması koşulu revize edilerek bu sürenin 3 aya indirilmesi planlanıyor." Bulut son olarak, yeniden yapılandırılacak işbaşı eğitim programlarından 2 elemanı olan iş yerlerinin dahi yararlanabileceğini, 2 ile 10 işçi çalıştıran iş yerlerinde ise bir katılımcının işbaşı eğitimi görebileceğini aktardı. Daha büyük iş yerlerinde ise işçi sayısının 10'da biri kadar katılımcının işbaşı eğitim programından yararlanabileceği ve katılımcıların işbaşı eğitimlerini mevcut çalışanları aracılığıyla iş yerinde fiilen sağlamak zorunda olduklarını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber