Polis, kurbanlık satıcılarını kalpazan ve dolandırıcılara karşı uyardı

Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polistik Büro Amirliği, kurbanlık hayvan satıcılarını sahte para, hırsızlık ve dolandırıcılığa karşı, el ilanı dağıtarak bilgilenirdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ekim 2012 18:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği polisleri, Manavgat Kavaklı'da kurulan kurbanlık hayvan satış yerlerini tek tek dolaşarak 500 el ilanı dağıttı. Kurbanlık küçükbaş ve büyükbaş hayvan satıcıları, Manavgat Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polistik Büro Amirliği'nde görevli polis memurları Arif Kuz ve Ebru Yılmaz'a uyarıları için teşekkür etti.

Bilgilendirme çalışmaları ile ilgili basın açıklaması yapan polis Arif Kuz, uygulama ile Kurban Bayramı öncesi kurbanlık hayvan satıcılarını, kalpazan, hırsız ve dolandırıcılara karşı bilgilendirdiklerini ifade etti. Kendisini, tanınmış biri ve resmi görevli olarak tanıtan kişilere hayvan satımında dikkatli olunması gerektiğinin altını çizen Kuz, alışverişte tanınmayan kişilerden alınan çek ve senetlerin mutlaka ilgili bankadan teyit ettirilmesinin yararlı olacağını kaydetti. Kuz, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dolandırıcılar, genellikle ilk alışverişlerini güven vermek amacıyla herhangi bir sorun olmadan yapmaktadır. Unutulmamalıdır ki dolandırıcının sermayesi dilidir. Kimsenin sizin iyi niyetinizden istifade ederek hile ve yalanla paranızı, hayvanlarınızı almasına müsaade etmeyiniz. Hayvanlarınıza yüksek değer vererek satın almak isteyenlere şüphe ile yaklaşınız."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber