Burç Anaokulu'nda 'babalarla kahvaltı' geleneği devam ediyor

Burç Çukurova Anaokulu, anne babaları da çocukların eğitimine dahil etmek için başlattığı kahvaltı geleneğini sürdürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ekim 2012 12:32, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Etkinlikte konuşan Okul Müdürü Ramazan Başol, bu uygulama sayesinde okul yönetimi olarak bir yandan öğrenci velilerini tanırken, diğer yandan da velilerin birbirlerini tanıma da fırsatı sunduklarını bildirdi.

Başol, ?Biz bir aileyiz. Burç ailesi olarak sizler en değerli varlıklarınız olan çocuğunuzu bizlere emanet ederek bize olan sevginizi saygınızı muhabbetinizi gösterdiniz. Bizler de size olan sevgi, saygı ve muhabbetimizi sizleri memnun ederek, bu çocuklarımızı en iyi şekilde yetiştirerek yerine getirmeye gayret edeceğiz.? dedi.

Burç Çukurova Anaokulu'nun eğitim ilkelerine de dikkati çeken Başol, İngilizce eğitimine büyük önem verdiklerini ve bu çerçevede de öğrencilere haftada 7 saat İngilizce dersi verildiğini vurguladı.

Başol, eğitimlerin 4 saatinin yerli, 3 saatinin de yabancı öğretmenler tarafından gerçekleştirildiği bilgisini verdi. Başol, ayrıca drama, folklor, piyano, jimnastik, bilgisayar, ata binme, buz pateni gibi derslerle öğrencileri çağın gereğine uygun olarak çok yönlü yetiştirdiklerini ifade etti.

Diyarbakır ve Adana'da gerçekleştirdikleri proje hakkında da velilere bilgi veren Başol, her velinin bir kardeş ailesinin olması için kayıtların da yapılmasını sağladı.

Başol, Adana ve Diyarbakır'da 40 tane okulla kardeş olduklarını belirterek, ?'Ayrıca Adana'daki okul müdürleriyle bir araya gelerek birlik, beraberlik ve kardeşlik açısından öğrenci ve velilerimizi kaynaştırdık. Hem okullarımızı hem, de velilerinden seçilen ihtiyaç sahibi insanları kardeş yaptık. Her veliye bir kardeş aile vererek birbirleri ile tanışıp yıl içinde bayramlara gidip gelmelerini sağlıyoruz.'' diye konuştu.

?Babamla Okulda Kahvaltı Projesi' çerçevesinde düzenlenen ve yoğun ilgi gösterilen kahvaltının sonunda, çocuklar, babaları için yazdıkları mektubu vermesi, etkinlikte duygu dolu anların yaşanmasına neden oldu. Babalar, çocuklarının kendileriyle ilgili duygu ve düşüncelerini içeren mektupları okuduktan sonra onlara sarılarak duydukları sevinci dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber