'Çocuklar ilk terbiyeyi annesi ve babasından alır'

Trabzon'un Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Özkul, ?Eğitim öğretim sadece öğretmenin gayreti ile elde edilecek bir başarı değildir? dedi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ekim 2012 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Vakfıkebir Anadolu İmam-Hatip Lisesi 2012-2013 eğitim-öğretim yılı Okul Aile Birliği toplantısı yapıldı. Okulun konferans salonunda yapılan toplandı saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

"Öğretmen öğrenci ve veli üçgeninin devamlılığı ve takibi hiç şüphesiz ki çocuklarımızın daha başarılı olmasına vesile olacaktır" diyen Özkul, konuşmasına şöyle devam etti: ?Bizler Okul Aile Birliği Yönetim Kurulu olarak öğretmen, öğrenci ve veli üçgenini bir araya getirip başarıyı yakalamamız için toplanıyoruz. Çocuklarımızın gelecekteki hedefini günden güne en üst noktaya çıkarabilmek için gayret sarf eden okulumuz yönetimi en başta olmak üzere bütün öğretmenlerimize Okul Aile Birliği adına teşekkür ediyorum.?

Bir annenin ve bir babanın görevinin çocuğu nasıl olursa olsun 6 yaşına getirip sabah okula yollayıp akşam eve gelmesini beklemek olmadığının altını çizen Özkul, ?Çocukların zihni bir kasete benzer, ilk terbiyeyi evinde annesi ve babasından alır.? diye konuştu. Özkul, ?Günden güne toplumda yetişen gençliğin uçuruma doğru gittiğini görmemek, benim oğlum ve kızım olmasın düşüncesiyle yaşamak insan ve insanlığa asla yakışmayacak bir davranıştır. Bir ailede huzursuzluk varsa o ailede İslam'ı yaşayışın eksikliğindendir. Bu çocuklar hepimizin. O halde sorunlarımız aynı ise, gelin bunları önce kendimizdeki eksikliği gidererek halletmeye çalışalım. Allah'ın ilk emri 'Oku, okut, anla, anlat yaşa ve yaşat' olmuştur. O halde önce biz okuyalım ve çocuklarımızı ona göre yetiştirelim.? şeklinde konuştu.

"Çocuk 15 yaşına gelmiş namazından, peygamberinden, kitabından haberi yoksa bunun kusuru onu yetiştiren öğretmeni değildir" diyen Özkul, ?Onu yetiştiren annesinin ve babasının suçudur. Okul Aile Birliği Başkanlığı yaptığım 5. dönem içerisinde çocuklarını İmam Hatip' e veren, her türlü sorunları ile ilgilenen, işini gücünü bırakarak kıymetli vakitlerini çocuklarının geleceği için ayıra siz değerli velileri kutluyoruz. Yönetim kurulu olarak bütün arkadaşlarımızla bize verdiğiniz sorumluluğu bilerek, inançlı ve imanlı, saygılı, dinine bağlı, namuslu bir nesil yetiştirmesi yönünde çocuklarımızın eğitim öğretim gördükleri mabetleri en iyi düzeye çıkarma yolunda gece gündüz çalıştığımıza inanıyorum.? dedi.

Okul Aile Birliği Başkanı Yusuf Özkul daha sonra 2011- 2012 yılı içerisinde okul içerisinde yapılan yenilikler de toplam 124 Bin 300 TL okula harcama yapıldığını ve yeni seçilen Okul Aile Birliğine borçsuz bir şekilde yönetimi teslim ettiğini söyledi.

28 Şubat süreci içerisinde yeni eğitim düzeni getirildiğini ve meslek liselerinin kapatıldığını söyleyen Vakfıkebir Anadolu İmam Hatip Lisesi Müdürü Sezgin Özdin ise ?8 yıllık zorunlu eğitim getirildi. Bugün bu sistem başarısız oldu denildi, ardından yeni sisteme geçildi. Birinci derecede temel görevimiz iyi nesiller yetiştirip çocuklarımızın ailesine, vatanına, milletine faydalı bir fert olması için çaba göstermektir. Yaşama gayemiz, uğraşımız çocuklar içindir.? diye konuştu.

250 velinin katıldığı toplantıda Okul Aile Birliği yeni yönetim bu isimlerden oluştu: Yüksel Arslan, Turan Kurtoğlu, Mustafa Çakar, Yılmaz Karadeniz, Ekrem Akbaş.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber