Küçükyenice göleti hızla yükseliyor

Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Küçükyenice köyünde, Bursa İl Özel İdaresi tarafından başlanan sulama göleti inşaatında çalışmalar devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 12:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Küçükyenice gölet inşaatında incelemelerde bulunan Genel Sekreter Bilal Çelik ve AK Parti İl Genel Meclis Üyesi Nazım Çakmak yetkililerden bilgi aldı.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik, yapılacak sulama göletiyle birlikte bölgede 25 yıllık su hasretinin sona ereceğini belirterek, "2013 yılında kapalı devre sulama sisteminin kurulmasıyla birlikte hizmete girecek olan Küçükyenice sulama göleti yaklaşık 1 milyon 250 bin TL'ye mal olacak." dedi.

Genel Sekreter Bilal Çelik, Küçükyenice köyünde yapımı devam eden inşaatı görmek için geldiklerini belirterek, gölet hakkında şu bilgileri verdi: "Burada arkadaşlarımız çok güzel çalışıyor. Gölette yükseklik belli birseviyeye ulaşmış. Daha bunun üzerine 10 metre yukarıya doğru çıkacağız. Aşağı yukarı burada birikecek su miktarı 592 bin 440 metreküp olur. Yılda bu suyla biz yaklaşık olarak bin 80 dönüm yer sulayacağız. Bununla elde edilecek olan vatandaşımızın geliri, aşağı yukarı bu baraj için harcadığımız parayı en fazla 1-2 yıl içinde amorti edebilecek durumda." şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber