Maganda kurşunuyla yaralanan çocukların yakınları: Savaş olsa böyle olmaz

İzmir'in Konak ilçesinde meydana gelen silahlı kavgada saçmaların isabet ettiği üç çocuğun tedavisi sürüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ekim 2012 15:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Gözaltına alınan şahıslardan şikayetçi olan aileler ise, "Savaş olsa böyle olmaz." diye tepki gösterdi. Sevgilisi Z.K. ile bayramdan sonra düğün yapacaklarını belirten Mustafa Ç., silahlı saldırıyı eski nişanlısının yaptığını iddia etti. Emniyette işlemleri tamamlanan beş zanlı adliyeye sevk edildi.

Yaklaşık 6 ay önce 17 yaşındaki Z.K. ile nişanlısı A.E., anlaşamadıkları için ayrıldı. Z.K., 10 gün önce Mustafa Ç. ile evlenme kararı aldı. Bunu öğrenen A.E.'nin, pazarcı babası K.E. ve akrabalarından oluşan yaklaşık 15 kişiyle Mustafa Ç.'nin oturduğu mahalleyi pompalı tüfekle bastığı iddia edildi. Ömer Lütfü Akat İlköğretim Okulu 2. sınıf öğrencisi yeğeni Enes Alpağat'ı (8) motosikletle evine bırakmak için 2. Kadriye Mahallesi 690 Sokak'tan geçtiği sırada Mustafa Ç.'ye, iddiaya göre kendisini bekleyen söz konusu gruptan ateş açıldı. Mustafa Ç. yokuş yukarı motosikletle kaçarken peşinden koşan grup da pompalı tüfek ve tabanca ile ateş etmeyi sürdürdü. Tüfekten çıkan saçmalar, motosikletin arkasında oturan küçük Enes'in kalçasına ve koluna isabet etti. Saçmalar ayrıca okuldan evine giden, aynı okulun 6. sınıf öğrencisi Murat İşler'in (13) ayağına ve dedesi Selahaddin Demirdaş'ın (50) kucağındaki Seher Belten'in (4) bacağına isabet etti. Seken kurşun ve saçmalar da çevredeki evlerin duvarlarına ve park halindeki bir kamyonun camına isabet ederek hasara yol açtı. Mahallede dehşet saçan silahlı saldırganlar, olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Yaralanan üç çocuk, yakınlarınca İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İlk müdahalesi yapılan çocuklardan Belten, Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne sevk edildi. Üç çocuğun da sağlık durumlarının iyi olduğu belirtildi. Polis ekipleri, baba K.E. ve oğlu A.E. ile birlikte O.E., V.D. ve S.D.'yi gözaltına aldı.

Kimseyle kavgaları olmadığını söyleyen Seher Belten'in anneannesi Sevgül Demirdaş, "Kavgamız yok, bir şeyimiz yok. Durduk yerde benim evime niye silah sıkıyorsun? Bir kız, bunların çocuğunu seviyordu. Kız ayrıldı, başka bir çocuğu sevdi ve kaçtı. Niye bunlara kaçtı diye gelmiş, çocuğa silah sıkmış. Seher, dedesinin kucağında dışarıdaydı. Kurşunlardan bir tanesi bacağına isabet etmiş. Şimdi sağlık durumu iyi, şu anda hastanede. Yoldan geçeni niye vuruyorsun? Kiminle sorunun varsa git onunla görüş. Savaş olsa böyle olmaz." diye konuştu.

Sevgilisi Z.K. ile bayramdan sonra düğün yapacaklarını söyleyen Mustafa Ç. ise, "Ben yeğenimi almış geliyordum. Aşağı doğru gelirken elinde silahla bekleyenleri gördüm. Sıkmaya başlamaları üzerine dönerek kaçmaya başladım. Silahları sürekli sıktılar. Önlerine geleni dövmüşler. Seken kurşunlar, çocuklara gelmiş. Bana isabet etmemesi mucize. Kız meselesi; bunların oğulları, benim sevdiğim kızla sözlüydü. Sonra ayrıldılar, bir sene oldu. Daha sonra ben istedim. Bayramdan sonra düğünümüz var. İş ciddiye bindi, bunlar da yediremedi." şeklinde konuştu.

İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavisi tamamlanan Enes Alpağat, taburcu edildi. Şikayetçi olduklarını belirten babası Bilal Alpağat, "Oğlum ölümden döndü. Allahım, oğlumuzu bize bagışladı. Sağ salim yanımızda olmasından dolayı duacıyız." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber