Burç Okulu öğrenci ve velileri kurbanlarını Kongo'da kesecek

Adana Özel Burç Okulu öğrenci ve velileri, Şafak Türk Okulları'nın davetlisi olarak ?Kurban Bayramı'nı geçirmek üzere Demokratik Kongo Cumhuriyeti'ne gitti.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 26 Ekim 2012 12:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Özel Burç Okulu öğrenci velileri, ?Kurban Bayramı'nı Demokratik Kongo Cumhuriyeti'nde geçirecek. Okul idarecileri ve öğretmenlerin yanı sıra bazı öğrencilerin de eşlik ettiği bayram ziyareti 3 gün sürecek. Özel Burç Okulu velileri, ?Kardeş Okul Protokolü' imzalayarak, Demokratik Kongo Cumhuriyeti ile dostluk köprüsü kurduğu Şafak Türk Okulları'nın davetlisi olarak, bu ülkeye doğru yola çıktı.

Adana Şakirpaşa Havaalanı'nda Türk Hava Yolları'na ait TK-2459 sefer sayılı uçağı ile Kongo'ya doğru yola çıkan kafileye Özel Burç Anaokulu Müdürü Ramazan Başol başkanlık yapıyor. Yolculuk öncesinde açıklamalarda bulunan Anaokulu Müdürü Başol, ?Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da kardeş Şafak Okulları'nın davetlisi olarak Kongo'ya gidiyoruz. Amacımız; öğretmen arkadaşlarımızı ziyaret edip, oradaki eğitim kurumlarını yerinde incelemenin yanında Kongo halkını yakından tanıyıp, onlarla etkileşim içinde olmak. Kurbanlarımızı orada kesip, insanlarla bayramlaşıp, et ihtiyaçlarına bir nebze de olsa cevap verebilmek.? dedi.

Yaklaşık 50 kişiden oluşan kafilede çeşitli sivil toplum kuruluşundan temsilcilerin de yer aldığı bilgisini veren Ramazan Başol, Kongo'daki yaşam şartlarını yerinde göreceklerini dile getirdi. Oradaki işadamları dernekleri temsilcileri ile öğrenci velilerini de bir araya getirip, 2 ülke arasında sadece eğitim alanında değil, ekonomi alanında bir işbirliğini sağlama noktasında ilk adımı atmak istediklerini anlatan Başol, çok yönlü bir çalışma içinde olacaklarını da sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber