ŞAHMEK kursları yoğun ilgi görüyor

Gaziantep Şahinbey Belediyesi Sanat, Spor ve Meslek Eğitim Kursları (ŞAHMEK) sosyal, kültürel, spor ve eğitim alanlarında hizmet veren gençlik merkezi ve sosyal tesislerde 27 ayrı branşta 21 bin 443 kursiyer aynı anda çeşitli kurs ve eğitimlerden faydalanıyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 28 Ekim 2012 15:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Şahinbey Belediyesi ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren Şehitler Sosyal Tesisi'nde çeşitli kurslarda eğitim alan kursiyerler hem bir meslek sahibi oluyor, hem de yaptıkları ürünleri satarak aile bütçelerine katkı sağlıyor. ŞAHMEK bünyesinde hizmet veren 48 tesisten biri olan Şehitler Sosyal Tesisi'ne kursiyerler yoğun ilgi gösteriyor. Mefruşat, kuaförlük, okuma yazma, gitar, Osmanlıca, Arapça, İngilizce, bilgisayar, anasınıfı, matematik, anne çocuk eğitimi ve step kurslarında 618 kursiyer faydalanıyor.

El sanatlarını geliştirmek ve aile bütçesine katkı sağlamak adına Mefruşat kursuna katıldığını ifade eden Songül Dönmez, ?Şehitler Sosyal Tesisi'nde hem boş vakitlerimizi değerlendiriyoruz hem de yeni arkadaşlıklar ediniyoruz. Mefruşat kursunda çok güzel işler yapıyoruz. Yaptığımız el işlerimizi Gümrük hanından satarak aile bütçemize katkı sağlıyoruz.? dedi.

Gitar kursuna katılan Gökhan Güven ve Sema Nur ise "Okuldan sonra kalan zamanda evde oturuyorduk, sokakta oynuyorduk ve parkta geziyorduk. Ama şimdi Şahinbey Belediyesi Sosyal Tesisi'ne gelerek gitar kursuna katıldık. Burada ilk defa gitar çalmasını öğrendik. Bizlere bu imkânı sunan belediye yetkililerine teşekkür ediyoruz.? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber