MTSO Başkanı Koşmaz, Çinli işadamlarını Manisa'ya yatırıma davet etti

Manisa Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Başkanı Bülent Koşmaz'ın, Çin'in Yiwu Ticaret Odası Başkanı Lou Ruigng ve yönetim kurulu üyeleriyle yaptığı görüşmede, Manisa'ya yatırım yapmaya davet ettiği bildirildi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 29 Ekim 2012 16:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

MTSO'dan yapılan açıklamaya göre Manisa Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve belediye meclis üyeleriyle birlikte Çin'e giden Koşmaz, MTSO Başkan Yardımcısı Ali Bankoğlu, Meclis Kâtibi Necip Denktaş ve Meclis Üyesi Mustafa Pala, kardeş şehir Yiwu'da yaptıkları incelemeleri tamamlayarak Türkiye'ye döndü. 18. Yiwu Uluslararası Ticaret Fuarı'na katılan MTSO heyeti, Yiwu Ticaret Odası'nı da ziyaret ederek Çinli işadamlarıyla biraraya geldi.

Çinli işadamlarının Manisa'yı dünyada yatırıma en uygun şehir seçtiğini hatırlatan Bülent Koşmaz, ?O günden bugüne kadar iki ülke arasında ne yazık ki yeterli çalışmalar yapamadık. Açıkçası Manisamız'a Çinli yatırımcıları çekmeyi başaramadık. Manisa Belediyesi tarafından yapılan kardeş şehir anlaşmasıyla bu yakınlaşmanın sağlanacağını umut ediyoruz. Bu umutla da bugün burada heyetimizle birlikte yer almaktan büyük mutluluk duyuyoruz. Birlikte sağlayacağımız ilişkilerle iki şehrin ticari hacmini geliştirmek istiyoruz. Manisalı işadamları olarak her türlü işbirliğine hazırız. Ayrıca Türkiye'nin en kaliteli üzümü ve zeytinyağı ilimizde bulunuyor. İki şehir arasında yapacağımız görüşmelerle oluşacak ticari birliktelik sonucu ürünlerimizi Çin'e gönderebilir, yine bu ülkeden ilimize alımlar yapabiliriz.? diye konuştu.

Görüşmelerin ardından Koşmaz, ziyaretin anısına Türkiye'den götürdükleri, Manisa'nın Demirci ilçesinde dokunan kilimi Yiwu Ticaret Odası Başkanı Lou Ruigng'e hediye etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber