Rektör Orbay: Geçici çözümler değil, kalıcı bir alan istiyoruz

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Kasım 2012 19:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay, Merzifon Meslek Yüksek Okulu (MYO)'nda laboratuvar ve atölyelerin dersliğe dönüştürüldüğünü belirterek, ?Amasya Üniversitesi Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda, fiziksel kapasite anlamında sıkıştık kaldık. Parçalanmak istemiyoruz. Bölümler farklı farklı yerlerde olmamalı. Geçici çözümler değil, kalıcı bir alan istiyoruz.? dedi.

Merzifon Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda öğrencilere yönelik düzenlenen Uzaktan Eğitim Programı (UZEM) bilgilendirme semineri sonrasında konuşan Rektör Orbay, gazetecilerin, Merzifon Meslek Yüksekokulu'nda yaşanan yer sıkıntısı ile ilgili sorularını cevapladı.

Amaçlarının, Merzifon MYO'da fiziksel kapasitenin artırılması olduğunu ifade eden Orbay, meslek yüksek okulunun, Merzifon için önemli bir katkı olduğunu, fakat fiziksel kapasite sorunu yaşandığını söyledi. Rektör Orbay, şöyle devam etti: ?Bu sorunu çözdüğümüzde söz veriyorum, Merzifon 3 bin öğrenciyi kendisine çekecek. Öğrencilerin şikâyetleri var. Laboratuvar ve atölyelerde ders görüyorlar. Bu sene UZEM bağlantılı programlarla sığmayı başardık. Gelecek yıl birinci sınıflar ikiye geçecek. Yeni birinci sınıflar gelecek. Yer sıkıntımız daha da artmış olacak. Merzifon'da sanayiye yön veren çok sayıda firmalar var. Bizim de sanayiye yönelik programlarımız var. Yapı denetimi, mekatronik, tekstil, bilgisayar, endüstriyel kalıpçılık. Bu programlar, sanayinin ihtiyaç duyduğu programlar.? ifadelerini kullandı.

Fiziksel kapasite sorununun çözülmesi için destek isteyen Orbay, şöyle devam etti: ?Öğrenci, tercih yapmadan önce yaşayacağı, eğitim göreceği şehri mutlaka araştırıyor. Nüfusuna, eğitim durumuna dikkat ediyor. Merzifon, herhalde 3-4 yıl sonra Amasya il nüfusunu yakalayacak. Belki de geçecek. Yolların kesiştiği noktada bulunan Merzifon'da, fiziksel kapasite sorunu inşallah çözülür."

Öğrencilerin; sosyal, kültürel etkinliklerini yapabilecek alanların olmamasından yakındığını da belirten Orbay, ?Mesela biz de bugün Halk Eğitim Merkezi konferans salonunda öğrencilerimizi bilgilendirdik. Bize ait bir yer olması lazım. Bir konferans düzenlediğimizde konuklarımızı kendi alanımızda ağırlamak istiyoruz. Amasya'da bu sağlandı ancak Merzifon'da yaşanan sıkıntının çözülmesi noktasında kim katkı sağlarsa minnettar kalacağız. Şükranlarımızı sunacağız.? şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber