Çelik: Yanlış anlaşıldım

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 06 Ekim 2005 14:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bakan Çelik'in "Ruhban Okulu'nu 24 saatte açarız" sözleri gazetelerde birinci haber oldu. Bakanlık yaptığı açıklamada yalanlamayadığı haberi yorumlamaya ihtiyaç duydu.

Milli Eğitim Bakanlığı, Ruhban Okulu'na ilişkin "24 saatte açarız" başlıklı haberin, "amacından saptırılmış, yanlış anlaşılmaya ve beklentilere sebebiyet verecek özellikte" olduğunu bildirdi.

Milli Eğitim Bakanlığı, bir gazetede, Ruhban Okulu ile ilgili bugün Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e atfen yer alan "24 saatte açarız" başlıklı habere ilişkin yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "söz konusu haberin, yanlış anlaşılmalara sebebiyet verecek nitelikte olduğu" belirtildi.

Açıklamada, Ruhban Okulu'nun açılması ile ilgili konunun, önceki gün iki gazetenin muhabirlerinin Çelik'i ziyareti sırasında gündeme geldiği ifade edildi. Çelik'in, konuyla ilgili bir soruya "Yetki bende olsa, bana kalsa, 24 saatte açarım" şeklinde, bireysel görüşünü ve tavrını açıklamasına karşın, bir gazetenin haberi "24 saatte açarız", diğer gazetenin de "Bana kalsa 24 saatte Ruhban Okulu'nu açarım. Avrupa'da 500 öğrenci İslam İlahiyatı okuyor" şeklinde verdiği hatırlatıldı.

Açıklamada, "Sayın Bakan, daha önce de Ruhban Okulu'nun açılmasına karşı olmadığını, kapalı tutulmasının yanlış olduğunu, konuyla ilgili açıklamalarında zaman zaman dile getirmiştir. Aynı haberin iki ayrı gazetede farklı yansıtılması da gösteriyor ki, manşete taşınan haber, amacından saptırılmış, yanlış anlaşılmaya ve beklentilere sebebiyet verecek özelliktedir"denildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber