Kulu'daki kurt dehşeti taksicilerin işini artırdı

Konya'nın Kulu ilçesinde bir kadının kurt saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi ve başka kurtlarında görüldüğü söylentileri taksicilerin işini artırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 11:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

15 Ekim 2012 tarihinde Kulu ilçesine bağlı Yazıçayır köyünde yaşlı bir kadının kurt saldırısı sonucu hayatını kaybetmesi ilçe halkında korkuya neden oldu. Olayın ardından ilçe merkez ve beldelerinde görülmeye başlayan kurtlar, vatandaşlar tarafından vurularak öldürülüyor. Öldürülen kurtların bazılarının kulaklarında küpe olduğu söylentileri üzerine paniğe kapılan vatandaşlar, ilçe sağlık merkezlerine ve emniyet müdürlüklerine müracaat ediyor.

Kemaliye Mahallesi'nde de vatandaşlar, Sibirya cinsi kurt köpeğini gerçek kurt sanıp av tüfeğiyle vurarak öldürdü. Zincirlikuyu beldesinde 1, Tavşançalı beldesinde 2, Karacadağ beldesinde 1 kurdun vurularak öldürüldüğü ifade edildi. Diğer belde ve köylerde de kurtların görüldüğü ve bu nedenle vatandaşların korku yaşadığı öne sürüldü.

Kulu'da taksi durağı işleten Malik Dönmez, kurtların öldürüldüğü haberleri üzerine vatandaşların taksilere rağbet gösterdiğini ifade etti. Gece saatlerinde vatandaşların, yürüme mesafesindeki yerlere korkudan gidemediklerini aktaran Dönmez, ?Çocukları kurt korkusuyla akşam evden dışarı çıkaramıyoruz artık. Eskiden içeri koyamıyorduk, şimdi içeriden dışarı çıkartamıyoruz. Müşterilerimiz de artı. Eskiden iki ayaklı canavar vardı onlardan korkmuyorlardı. Şimdi canavar çıktı haberi içeriden dışarı çıkarmıyor. Bizim mahallede devamlı geziyor. Geçen Zincirlikuyu'ya gittim orada 2 tane vurmuşlar, kulaklarında küpe vardı? diye konuştu.

Kurtların çiftliklerde yetiştiğini belirten Dönmez, ?İnsan yüzü fazla görmemiş hayvanlar avlanmayı bilmiyor. Kimi görürse ona saldırıyor? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber