Afyon'da kaçak olarak üretilen 11 ton yoğurt imha edildi

Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü Gıda Denetim ekipleri ruhsatsız kaçak olarak faaliyet gösterdiği ihbarını aldıkları bir yoğurt imalathanesine baskın yaptı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Kasım 2012 19:36, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Baskında imalathanede hijyen kurallarına uyulmadan kötü şartlarda üretildiği tespit edilen yaklaşık 11 ton süzme yoğurt imha edildi. Ayrıca imalathane mühürlenerek faaliyetten men edildi.

Afyonkarahisar İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Hüseyin Arap, konuya ilişkin yaptığı açıklamada ?Özellikle halkın sağlığını korumak ve güvenilir gıda tüketimini sağlamak adına müdürlüğümüz tarafından gıda denetimlerine önem verilmektedir. Bu konuda gerek Alo Gıda 174 hattı veya diğer tüm bizlere ulaşan ihbarlar zamanında değerlendirilerek bu tür fırsatçılara göz açtırmıyoruz.? dedi.

Gıda üretimi yapacakların belirlenen kurallara uymak ve bu koşullarda üretimlerini yapmak zorunda olduklarını hatırlatan Hüseyin Arap, gıdanın üretimi ve tüketilmesi noktasında et- süt işletmeleri, fırınlar, kasaplar gibi faaliyet gösteren tüm sektöre hijyen ve mevzuat eğitimleri verildiğini bu çalışmaların herkes işini doğru yapana kadar devam edeceğini belirtti.

Hüseyin Arap, sağlıklı bir şekilde yaşam sürebilmeleri için halkın etiketsiz, markasız, nerede üretildiği belli olmayan özellikle ulu orta tezgahlarda satılan gıdaları kesinlikle satın almamaları ve tüketmemelerini istedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber