Bursa'da su ürünleri denetimleri aralıksız devam ediyor

Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından su ürünleri olarak yasa dışı avcılık ve satış yapanlara yönelik denetimler aralıksız sürdürülüyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 12:53, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Su ürünlerinde tüketiciye giden zincirin en önemli halkası olan Büyükşehir Belediyesi su ürünleri hali ve diğer perakende satış noktalarında denetimlerine devam ediyor. 1 Eylül 2012 tarihinde su ürünleri genel av yasağının bitmesi ve yeni av sezonunun açılması nedeniyle, karaya çıkış noktaları, yol güzergahları, toptan ve perakende satış yerleri avcılık ve hijyen bakımından denetleniyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Balıkçılık ve Su ürünleri Genel Müdürlüğü'nün koordinatörlüğünde çevre il ve ilçe müdürlüklerinden gelen su ürünleri denetçileriyle birlikte denetimler etkin bir biçimde devam ediyor.

Konu ile ilgili bir açıklama yapan Bursa İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, ?İlimizde 24 - 28 Eylül 2012 tarihleri arasında 29 Perakende satış yeri, 33 soğuk hava deposu, 33 müzayede ve mezat alanı, 63 su ürünleri nakil aracı ve 11 balıkçı barınağı olmak üzere toplam 169 adet denetim yapıldı.? dedi.

Denetimlerin artarak devam edeceğine dikkat çeken Ömer Çelik, denetimler kapsamında yaklaşık 3 bin 45 kiloluk 254 kasa istavrit, 173 kiloluk 29 kasa bako mezgit, 2 kilogram lüfer ve 2 adet mavi yengece el konulduğunu anlattı.

İl Müdürü Çelik, el konulan ürünlerden sağlıklı olanların 1380 Sayılı Su Ürünleri Kanunu hükümleri gereğince Milli Emlak Müdürlüğü kanalıyla satıldığına değinirken, diğer ürünlerin ise imha edildiğini söyledi.

İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Ömer Çelik, denetimlerin aralıksız sürdürüldüğünü belirterek, yasa dışı avcılık ve satış yapanlar hakkında yasal işlem yapılacağını sözlerine ekledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber