Deprem uzmanları Sarıgöl'den geçen fayı inceledi

Sarıgöl Kızılay Şubesi'nin davetlisi olarak ilçeye gelen deprem uzmanları, buradan geçmekte olan fay hattı üzerinde incelemelerde bulundu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Kasım 2012 15:39, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sarıgöl'deki öğrencilere Belediye Düğün Salonu'nda "Deprem ve Etkilerinden Korunma Yolları" konusunda bilgiler veren Kocaeli Üniversitesi emekli öğretim üyesi ve deprem uzmanı Prof. Dr. Uğur Kaynak, İstanbul Teknik Üniversitesi Jeofizik Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu, İstanbul Doğa Hareketleri Derneği Başkanı Fuat Agaltay, İstanbul Valiliği Deprem Eğitim ve DOHAD Koordinatörü Özden Işık, ilçenin altından geçmekte olan 3 bin 500 metre uzunluğundaki fay hattı üzerinde incelemelerde bulundular. Deprem uzmanlarının incelemesine Kızılay Şubesi Başkanı Yusuf Tüfekçi, Celal Bayar Üniversitesi Sarıgöl Meslek Yüksek Okulu Müdürü Doç. Dr. Nuray Cebeci ve Meslek Yüksek Okulu Haritacılık Bölümü öğrencileri de katıldı.

İncelemenin ardından deprem uzmanları adına bir açıklama yapan Prof.Dr. Kaynak, "Denizli Honaz İlçesi'nden Salihli'ye kadar olan fayın uzunluğu 200 kilometre. Sarıgöl bu hattın üzerinde yer almaktadır. Buradaki fay, "Listrik"adı verilen basamak faydır. Bu tür fay hatları, basamakların oturması ile hareketlilik göstermektedir. Burada yapılacak olan tek şey; topal basamak üzerindeki binaların yıkılması ve içersinde oturulmamasıdır. Buradaki binalara zarar veren de, toprağın sürekli oturması" diye konuştu.

Doç. Dr. Oğuz Gündoğdu ise, "Basamak fay hattı üzerindeki binaların, olası 4.5 veya 5 şiddetindeki depremlerde daha fazla zarar görmesi kaçınılmaz. Buralardaki evlerin boşaltılması gerekir" dedi. - MANİSA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber