Nar istediği fiyatı bulamadı, cennet elması dalda kaldı

Ödemiş'in Üzümlü köyünde birçok üreticinin bahçesinde yer alan nar ve cennet elması ağaçları bol ürün vermesine karşın, fiyatlar üreticinin beklentisine yine yanıt vermiyor.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Kasım 2012 09:34, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

85 haneli köyde birçok üretici tarafından yetiştirilen nar kilosu 50 kuruştan güçlükle alıcı bulurken, cennet elmaları ise dalda kaldı. Üreticiler narın kilosunun en az 75-80 kuruş olması gerektiğini belirtirken, cennet elmalarını ise 40 kuruştan bile satsalar sevineceklerini dile getirdiler.

Askerlik görevi dışında Üzümlü köyünden hiç ayrılmayan 82 yaşındaki üretici Niyazi Işık, köydeki her bahçede nar ve cennet elması ağaçlarının bulunduğunu ancak bu iki meyvenin de beklentilerin altında satılabildiğini söyledi.

Narda 1. sınıf ürünün sadece 50 kuruşa alındığını söyleyen Işık, ?Kendi bahçemizde bu fiyatlarla ancak karın tokluğuna çalışıyoruz. Kendi bahçemizin işçisi olup, kendi ücretimizi zor karşılıyoruz. Bunun gübresiydi, bakımıydı derken maliyet karşılanmıyor. 1. sınıf nar bile para etmiyor. 50 kuruşa Eskişehir'e ürün verdim ama zarardayım. Nar fiyatı hep aynı. Üreticinin para kazandım demesi için fiyatın 75-80 kuruş olması lazım? dedi.

Köyün yaygın ürünleri arasında yer alan cennet elmasına hiçbir tüccarın ilgi göstermediğini anlatan Işık, ?Cennet elmaları ağaç dallarını sarkıtacak kadar çok. Bütün meyve dalda bekliyor. Üretici 40 kuruşa bile razı. Cennet elmasını kendisi toplayıp Ödemiş'e götüren arkadaşlarımız bile satamadı. 40 kuruşa alacak olan varsa gelsin toplasın deniyor. Emeğimizin karşılığını alamamak çok üzücü. Her geçen yıl durum kötüye gidiyor? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber