Minik zabıtalar okul kantinlerini denetledi

Ankara Çubuk Belediyesi'nin Çocuk Zabıta Ekibi, kendilerine refakat eden zabıta ekipleri ile okul kantinlerinde denetime çıktı.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 10:23, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Belediye tarafından ilköğretim öğrencileri arasından oluşturulan gönüllü ekip, ilçedeki okullarda denetimde bulundu. İşletmelerin sağlık karnesinden çöp bidonlarına, vergi levhasından kullandıkları yağa kadar kontroller yapan ekip, hijyen kurallarına aykırı gördükleri noktalarda gerekli uyarılarda bulundu. Eğitimlerini tamamlayarak zabıta üniforması ve kimlik kartlarını alan ekip, 18 okulda denetimler gerçekleştirdi. Önce okul kantinine giren minik zabıtalar, sağlık karnelerini kontrol etti. Üretim yeri, kullanılan malzeme ve ürünlerin son kullanma tarihlerini kontrol eden ekip, yemekhanedeki aşçıların önlükleri ve tırnaklarının kontrolünden sonra yemek kazanlarına baktı.

Çocuk zabıta projesinin geçen yıl başladığını ve bu yıl ilk denetimlerine çıktıklarını söyleyen Çubuk Belediye Başkanı Lokman Özden, amaçlarının çocukların her konuda olduğu gibi bu konuda da bilinçlenmesi olduğunu ifade etti. Başkan Özden, okul kantinlerinde satılan gıda ürünlerinin gelişme dönemindeki çocuk ve gençler için önemli olduğuna işaret ederek, "Çocuklarımızın sağlığı her şeyden önemli. Bu yüzden okul kantinlerinde satılan ürünlerin denetimi zabıta ekipleri tarafından yoğun şekilde sürdürülüyor. Yapılan bu denetimlere bazı zamanlar çocuk zabıtalarda eşlik ediyor. Amaç bilinçli toplum yetiştirmektir. Velilerimizin okul kantinlerinin durumu konusunda endişeleri olmasın. Okul kantinlerine eğitim öğretim yılı boyunca denetimlerimiz devam edecek." dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber