Uşak'ta Engelli Vatandaşlar, Engelli Aracı ile Rahat Edecekler

Uşak Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını kolaylaştırmak için çalışmalarına devam ediyor.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 18:59, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bu kapsamda birçok projeye imza atan belediye yeni bir projesini daha hayata geçirdi.

Daha önce Zihinsel Engelli İş Eğitim Merkezi, Atlı Spor ve Rehabilitasyon Merkezi, kaldırımların engellilere göre yeniden düzenlenmesi gibi çalışmalara imza atan Uşak Belediyesi siparişini verdiği engelli otobüsü ile engelli vatandaşların hayatını daha çok kolaylaştıracak. Tamamen engellilere göre dizayn edilen aracı engelli bir vatandaşın kullanması öngörülürken, araç engelli vatandaşları evlerinden alıp gitmek istedikleri yere götürecek.

Ücreti, Devlet Malzeme Ofisi'ne (DMO) yatırılan araç, teslim alınmasının ardından hemen faaliyete geçecek. Yaklaşık 110 bin TL civarına mal olan araç, engelli vatandaşlar ile birlikte refakatçilerini aynı anda taşıyabilecek.

Konu hakkında bilgi veren Belediye Başkanı Ali Erdoğan, amaçlarının engellilerin hayatlarını daha çok kolaylaştırmak olduğunu vurguladı. Belediyenin sorumluluğunun bilincinde yeni projelere de imza atacağını kaydeden Erdoğan, kentte engelli vatandaşların hiçbir sorunun kalmamasını istediklerini kaydetti.

Uşak Belediyesi'nin engellilerin hayatını kolaylaştırmak için çalışmalarına devam ettiklerini kaydeden Başkan Erdoğan, ?Uşak Belediyesi engelli vatandaşların hayatlarını daima kolaylaştırmak için çalışıyor. Bu nedenle altyapıdan üst yapıya kadar birçok projemizi gerçekleştirirken engellileri de düşünerek dizayn ediyoruz. Yaptığımız bu çalışmalar ile engelli vatandaşlarımız daha rahat hayatlarını devam ettiriyorlar. Biz sadece üst yapı ve altyapı da kalmıyoruz. Engellilerimize daha farklı projeler ile destek çıkmaya gayret ediyoruz. Engelli aracımız 4 engellimizi ve refakatçisini rahatlıkla istediği yere taşıyacak. Bu şekilde engelli vatandaşlarımız istedikleri yerlere kolayca gidebilecek. Bundan sonra da bu tür çalışmalarımız ile engellilerimize destek olmaya devam edeceğiz.? dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber