Antakya'da büyük restorasyon

ANTAKYA'da 2 bin 500 yıllık tarihi olan Uzun Çarçı'da, sokak sağlıklaştırma ve cephe iyileştirme projesi başladı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 09 Kasım 2012 21:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Proje, 3.5 kilometre uzunluğundaki tarihi çarşıda etaplar halinde uygulanacak. İlk etapta, Kurtuluş Caddesi Uzun Çarşı girişinden Tayfur Sökmen Caddesi'nin kesiştiği noktaya kadar olan 90 metrelik bölüm restore edilecek.

Projenin başlaması nedeniyle Uzun Çarşı'da tören düzenlendi. Törende konuşan Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, önemli bir adım atıldığını belirterek "Proje uygulaması ile birlikte kentin ticaretinin, kültürünün, birikiminin ve turizminin nabzının burada artmasının günlerinin yakın olduğunu düşünüyorum" dedi.

Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş da törende proje hakkında şu bilgileri verdi: "Gidilecek uzun mesafeli yollar atılacak ilk adımlarla başlar. Üç yıl önce tarihi ve kültürel mirasımıza sahip çıkma yürüyüşü yaptık. Sonra tarihi kentler birliği toplantısını Antakya'da yaptık. Üç yıldır da restorasyon konusunda kurum ve kuruluşlarımızla işbirliği içerisinde önemli projeler gerçekleştirmeye başladık. Kurtuluş Caddesi, Yeni Cami Mahallesi Çankaya Sokak, Örnek Sokak, Arzuhalciler bölgesi ve daha sonra Uncular Sokağı restore ettik. Uzunçarşı projemiz bu yoldaki 5'inci uygulamamız olacak."

Törene Antakya Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Hatay Vali Yardımcısı Şahin Bayhan, Belediye Başkan Vekili Serdar Güven, İl Kültür ve Turizm Müdür Vekili Ali Türetken, Mimarlar Odası Başkanı Yaşar Coşkun, Ticaret Borsası Başkanı ve TOBB Yönetim Kurulu üyesi M.Ali Kuseyri, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı Hayrettin Çolakoğlu, Sosyal Dernekler Federasyonu Başkanı Abdurrahman Taşçıoğlu, HB'u temsilen Terziler Odası Başkanı Ruşen Akyüz, Uzun Çarşı Güzelleştirme Derneği Başkanı Sadullah Ergin, Ayakkabıcılar Çarşısı Güzelleştirme Derneği Başkanı Ömer Gürbüz, Yeni Cami Mahalle Muhtarı Sabahattin Kimyacıoğlu, Belediye Meclis üyeleri, başkan yardımcıları, daire müdürleri, uzun çarşı esnafı ve vatandaşlar katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber