Emniyet, merkezi sistemden ayrı memur alımı yapabilir mi?

Kaynak : Memurlar.Net - Özel
Haber Giriş : 10 Kasım 2012 00:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Merkezi memur yerleştirme işlemleri ÖSYM tarafından, yılda iki defa yapılmaktadır. Bir kamu kurumunun bu sistemin dışına çıkıp, kendi personelini kendisi alabilmesi için yasal düzenlemeye ihtiyaç vardır.

Emniyet Teşkilatı Kanununa, 2011 yılında 640 sayılı KHK'nın 18. maddesi ile şu hüküm eklenmiştir:

"Ek Madde 29: Emniyet Hizmetleri Sınıfı dışında kalan kadrolu veya sözleşmeli personelin emniyet teşkilatına seçimi ve atanmaları; 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa göre yapılan merkezi sınava ilave olarak sözlü sınav ve/veya uygulamalı sınav puanı ile diğer niteliklere göre yapılır. Personelin alımı ve ilk atamaya ilişkin sınav, sınav komisyonları ve aranacak nitelikler ile diğer hususlar İçişleri Bakanlığınca çıkarılan yönetmelikle düzenlenir."

Bu hüküm ile birlikte, Emniyet de, merkezi memur yerleştirmesi dışına çıkıp ve kendi personelini sözlü sınav yoluyla alma imkanına kavuşmuştur.

TSK, Adalet Bakanlığı, Diyanet İşleri Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret Bakanlığı yapılan yasal düzenlemeler nedeniyle memur alımlarını kendileri yürütmektedir. Bu kurumlar arasına, 2011 yılındaki yasal düzenlemeyle Emniyet Genel Müdürlüğü de katılmıştır.

Emniyetin yayınladığı ilan için tıklayını.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber