Çete üyesi anne, borcuna karşılık oğlunu hırsızlığa teşvik etmiş

Ankara'da çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirip satan çeteye yönelik yapılan ?Süpürge' operasyonunda 32 kişi gözaltına alındı

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 13:10, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Çete üyesi Gülhan E.'nin yüklü miktarda borcu olduğu için oğlunu hırsızlığa teşvik ettiği ortaya çıktı. Dinlemeye takılmamak için telsiz kullandığı belirtilen çetenin telsiz konuşmalarında; jant ve araba lastiğine ?simit', kaliteli lastiğe ?susamı bol olsun' çalıntı yakıta ise ?muz' gibi kodlar verdiği öğrenildi.

İl Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, Kızılcahamam ve Kazan ilçelerinde artan otomobil hırsızlığına karşı harekete geçti. Ekipler, çetenin çaldıkları otomobillerin motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ortaya çıktı. Yaklaşık 6 ay süren teknik takibin ardından ekipler, daha önceden belirledikleri adreslere ?Süpürge' adı verilen operasyon gerçekleştirdi. Operasyonda 32 şahıs gözaltına alındı. Operasyon kapsamında, 46 adet çalıntı otomobil, bir adet iş yerinden hırsızlık, 12 adet otodan hırsızlık, 5 resmi belgede sahtecilik ve dolandırıcılık 6 kanunsuz araç parçalama suçlarını işlediği kaydedildi.

ÇETENİN TELSİZ KONUŞMALARI VE KULLANDIKLARI ŞİFRELER DEŞİFRE EDİLDİ

Emniyette sorguları tamamlanan çete üyelerinin çalışma yöntemleri ve örgüt içindeki ilişkileri ise dikkat çekti. Liderliğini Hamza E. ve Ömer I.'nın yaptığı çetenin, şebeke üyelerini tehdit ederek, örgütte kalmalarını sağladığı öne sürüldü. Çete üyesi Murat T.'nin ise yüklü miktarda kredi borcu olan annesi Gülhan E. tarafından hırsızlığa teşvik edildiği iddia edildi. Murat T.'nin, ayrıca 60 saniye gibi kısa bir sürede otomobil hırsızlığını gerçekleştirdiği ifade edildi.

Şebekenin teknik takibe takılmamak için ?Volki-Tolki' tabir edilen telsiz kullandığı anlaşıldı. Zanlıların, telsizle yaptıkları konuşmalar ve kullandığı şifreler de deşifre edildi. Şahısların, otomobil çalmaya 'süpürmek', çalıntı otomobile 'süpürge', araçtan çaldıkları yakıtı halı yıkama şirketlerine satmaya 'güvercine takla attırmak', jant ve lastiğe 'simit', kaliteli lastiğe ise 'susamı bol olsun', hırsızlıktan elde edilen gelire 'fiti', şebeke elemanlarına dağıtılan paraya ise 'teşvik primi' kodlarını verdikleri belirlendi.

HIRSIZLIK ANI GÜVENLİK KAMERASINDA

Çete üyelerinin bir apartmanın önünden otomobili çalma anı ise güvenlik kameralarına yansıdı. Otomobille gelen iki kişi gündüz vakti önce keşif yaptı. Zanlılar daha sonra aynı arabayla geri dönüp, gözlerine kestirdiği otomobili çalıp, buradan uzaklaştı.

Emniyette sorguları tamamlanan şahıslar, mahkemeye sevk edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber