Siirt'teki kardeş okullarına Elazığ'dan bir kamyon malzeme gönderdiler

Elazığ Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu, kardeş okul Siirt Fatih İlköğretim Okulu'na bir kamyon okul malzemesi gönderdi.

Kaynak : Cihan Haber Ajansı
Haber Giriş : 12 Kasım 2012 18:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Okul Müdürü Yakup Mertoğlu, "Bu okulda gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan idareci ve öğretmenler var ve umuyoruz, bu malzemeler onların işlerini kolaylaştıracak ve onlara moral verecektir." dedi.

Mertoğlu, 'Kardeş Okul Projesi' kapsamında Siirt'ten Elazığ'a gelen 22 öğrenci ve 6 öğretmenin, evlerine büyük bir mutlulukla döndüklerini ifade etti. Özel Güzide Hanım Koleji'ne gelen öğrencilerin, burada öğrenci ve öğretmenler tarafından karşılandıklarını beliren Mertoğlu, "Okulun misafirhanesinde kalan öğrenciler kardeş öğrencilerle buluştu." diye ifade etti.

Elazığ Özel Güzide Hanım İlköğretim Okulu, yapmış olduğu sosyal projelerle dikkatleri çekiyor. Yapmış olduğu birçok sosyal faaliyetlerle hem kendi öğrenci ve velilerine, hem çevre insanına faydalı olmaya çalışan okul, bu faaliyetlerine bir yenisini daha ekledi. Okul, hem Elazığ'dan hem de Siirt'ten edindiği kardeş okul projelerini hayata geçirdi.

Konu ile ilgili açıklama yapan Okul Müdürü Yakup Mertoğlu, şunları söyledi: ?Biz okul olarak öncelikle iyi bir eğitim öğretim vermeye çalışıyoruz. Bir öğrencimiz Türkiye 6.'sı oldu. Bunlar çok güzel başarılar. Bununla beraber, okul olarak toplumsal sorumluluklarımızı da yerine getirmeye çalışıyoruz. Bu doğrultuda Elazığ'dan Kazım Karabekir İlköğretim Okulu'yla, Siirt'ten ise Fatih İlköğretim Okulu'yla kardeş okul olduk. Çalışmalarımız, Siirt'teki kardeş okulumuz Fatih İlköğretim Okulu'nu ekim ayında ziyaretle başladı. Siirt'e yaptığımız ziyarette gördük ki gerçekten ülkemizde altyapısı çok yetersiz birçok okulumuz var. Ve yine bu ziyarette gördük ki bu okullarda okuyan öğrenciler her yönüyle elinden tutulması, sahip çıkılması gereken ve bir sosyal proje olarak ele alınması gereken çocuklar. Siirt'teki kardeş okulumuza bir kamyon okul malzemesi gönderdik. Bu okulda gerçekten bir şeyler yapmaya çalışan idareci ve öğretmenler var ve umuyoruz, bu malzemeler onların işlerini kolaylaştıracak ve onlara moral verecektir."

Asıl amaçlarının, öğrencilere ve ailelerine yönelik çalışmalar yapmak olduğunu belirten Mertoğlu, "Bu doğrultuda Siirt'teki kardeş okulumuzdan öğretmen ve öğrencileri Elazığ'a, okulumuza davet ettik. Bu projeye, kendi öğrenci ve velilerimizi de katarak yürütmeye çalışıyoruz. Siirt'ten gelen öğrencilerle yaptığımız faaliyetler, bize bu tür sosyal faaliyetlere ne kadar çok ihtiyacımız olduğunu bir kez daha göstermiş oldu. İçinde bulunduğumuz zaman diliminde ülkemizin her zamankinden daha çok kaynaşmaya ihtiyacı var.? şeklinde ifade etti.

Siirt'ten gelen kardeş okul müdürü Savaş Demir de şunları söyledi: ?Biz gerçekten çok zor şartlarda görevimizi yapmaya çalışıyoruz. İster okulumuzun fiziki yetersizlikleri isterse öğrenci ve veli portföyümüzün kırsal, dar gelirli kesimden olması bunlardan sadece birkaçı. Elazığ Özel Güzide Hanım Koleji idareci, öğretmen, öğrenci ve velilerinin bu kardeşlik köprüsü bizi ziyadesiyle motive etti. Okulumuza gönderilen okul malzemeleri işimize çok yaradı. Ama asıl önemli olan, bizi burada çok iyi ağırlamaları ve bu kardeşlik projesi oldu. Umarım bu güzellikler devam eder. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber